Львів та Рясне-Руська домовилися домовлятися про межу

2_02-5

Львів та Рясне-Руська знайшли порозуміння щодо меж населених пунктів.

Про це під час брифінгу заявили міський голова Львова Андрій Садовий та сільський голова с. Рясне-Руське Емілія Смокоровська, передає кореспондент Дивись.info.

«Ми спільно зробили велику працю, яка тривала довший час і яка має всі можливості успішно закінчитися. Львів і Рясне-Руська не мають погоджених меж. Це тема дискусій і часто різних спекуляцій. Ми фіналізуємо своє рішення і воно буде винесено на сесію 16 листопада. Воно також буде включене в порядок денний найближчої сесії Рясне – Руської сільради. Дискусії і конфлікти відходять у минуле» - заявив Андрій Садовий . «Це триває вже більше 25 років, багато разів розглядалося це питання і врешті решт думаю, що ми поставимо крапку, встановимо межу і затвердимо її  згідно чинного законодавство», - додала Емілія Смокоровська.

За словами міського голови за різними оцінками йдеться про 200-500 гектарів спірної землі,зокрема індустріального парку, однак як ділитимуть саме цю землю у мерії наразі чітко не пояснюють.

«Є історичне землеволодіння тими чи іншими землями. Фактично ми вирішили підняти історію і врахувати реаліях сьогодення, щоб ми не заважати один одному. Ми сіли разом з депутатами Рясне-Руської сільської ради, з працівниками міської ради і разом подивилися, яким чином врегулювати це питання. Та земля, яка де-факто сьогодні є в обслуговуванні тих людей, які живуть у Рясне-Руській, щоб вони далі продовжували нею займатися. А та земля, на якій розташовані підприємства, що сьогодні працюють у Львові, щоб вони могли нормально працювати. У нас є великий індустріальний парк, і по ньому були дискусії серед мешканців села», – зазначив мер Львова.

«Насправді це тільки перший крок, далі будуть працювати фахівці, землевпорядники, які остаточно поставлять крапку над тими ділянками селян, звичайно питання буде ще розглядати депутати і громада, ци це буде заміна ділянок чи інша річ, це буде визначатися. Це наша спільна угода рухатися вперед і це питання врегулювати», - заявила Емілія Смокоровська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: