На Волині влада не планує проводити облави на призовників у нічних клубах

Armiya
Фото: Буг

На Волині місцева влада не планує проводити рейди розважальними закладами, аби вручити повістки призовникам.

Про це повідомляє IA ZIK, посилаючись на відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Як заявив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик, переймати львівський досвід на Волині поки не планують, натомість вестимуть активну роз’яснювальну роботу.

«У нас немає такої катастрофічної ситуації. Відсотків на 90 ми виконуємо завдання щодо призову. Але разом із тим, 3 тисячі 700 призовників не з’явилися на призовні дільниці. І це є проблема. Люди забули закон і свої зобов’язання перед державою. Звичайно, спільно з Нацполіцією та військовим комісаріатом думаємо, як на це вплинути. У першу чергу – через публічність закликів. А ніяких операцій не плануємо, наприклад, блокувати заклади відпочинку», – зазначив губернатор.

За його словами, але все ж таки є відповідна межа, до якої держава має доходити, коли військові комісаріати, отримуючи відповідні планові завдання, виконують їх переважно за рахунок жителів сільської місцевості.

Читайте також: У Кривій Липі не було ніякої облави, — військовий комісар Львівщини

«Вважаю, що це не є зовсім позитив. Бачимо, що робиться в Луцьку. В суботу, в неділю, коли молодь півшостої ранку виходить із закладів, «культурних» закладів… Виникає запитання: а чому ж не йдуть у військовий комісаріат? Або вони всі хворі? Але ж до півшостої як витримують? Або дуже хитрі і думають, що сільська місцевість потягне весь призов на себе. Сигнал, який був у Львівській області, у Києві частково, – це сигнал для призовників, що держава помалу, але починає звертати увагу на дотримання законодавства», – додав Гунчик.

Нагадаємо, раніше з’явилася інформація, в ніч на 4 листопада у Львові військові спільно з поліцією на проїзді Крива Липа в центрі Львова влаштувавши «облаву» на молодь.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: