З «Ощадбанку» зникли 157 мільйонів доларів, заарештованих на рахунках компанії Онищенка

oshchadbank_0

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) почало розслідування відносно співробітників «Ощадбанку» за фактом зникнення 156,8 млн доларів і 218,1 тис. гривень, що належать компанії Quickpace Limited, яку пов'язують з нардепом Олександром Онищенком.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Станом на 17.10.2017, незважаючи на наявні обтяження (не скасоване і неоскаржене рішення суду про їхній арешт), ці кошти зникли з рахунків в ПАТ« Державний ощадний банк України ». У ПАТ «Державний ощадний банк України» ситуацію пояснили тим, що ці кошти були нібито перераховані до державного бюджету України на підставі вироку Краматорського суду Донецької області, яким було затверджено угоду про визнання винуватості з громадянином Аркадієм К.», - йдеться в повідомленні.

Під час допиту посадові особи «Ощадбанку» не надали відомостей, які підтверджують перерахування заарештованих грошових коштів фірми Quickpace Limited на рахунок держбюджету, посилаючись на заборону розголошувати цю інформацію. У НАБУ констатували, що, куди і за яких обставин були перераховані кошти, - поки невідомо.

Зараз детективи НАБУ відкрили кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими службовими особами ПАТ «Державний ощадний банк України» незаконних дій з майном, на яке накладено арешт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: