НАТО критикує Україну за повільне виконання програми співпраці, — МЗС

1643_650x410

Північноатлантичний альянс незадоволений тим, як Україна виконує Річну національну програму – план реформ для подальшого зближення України з НАТО.

Про це заявив у Брюсселі глава місії України при НАТО перший заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє «Європейська правда».

«Альянс незадоволений виконанням річного плану і сказав нам про це прямо. Вони незадоволені темпами виконання. І це вже не перший рік, тобто не перша річна програма, яку можна було б навчитися виконувати ефективніше», - сказав  Пристайко.

Дипломат зазначив, що керівництво Альянсу повідомило про це, зокрема, віце-прем’єр-міністру з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванні Климпуш-Цинцадзе під час її візиту до Брюсселя на поточному тижні.

За словами Пристайка, затримка із виконанням спричинена тим, що в РНП прописані занадто амбітні завдання.

«Програма грандіозна за розміром та обсягами зобов’язань. Ми беремо на себе занадто амбітні завдання, які потім не здатні виконати. Ми часом забуваємо, що кожне завдання повинно мати ресурс – людський і грошовий. На жаль, ми часом беремо зобов’язання, не виділяючи для це ресурси», - зазначив глава місії України при НАТО.

Пристайко наголосив, що Україна не відмовляється від зобов’язань із адаптації стандартів НАТО і планує покращити програму на 2018 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: