Рада скасувала конкурсний відбір голів облдержадміністрацій

rada_zrada_001_1_650x410

Верховна Рада скасувала конкурсний відбір голів місцевих державних адміністрацій та керівників центральних органів виконавчої влади.

За прийняття в цілому законопроекту №7126 проголосували 234 депутати при мінімально необхідних 226.

Парламент встановив, що дія закону «Про державну службу» не поширюється на голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників.

Керівники центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів, і їх заступники, призначаються і звільняються з посади урядом.

Крім того, у закон «Про Кабінет Міністрів» внесена норма про те, що член уряду може бути притягнутий до дисциплінарної відповідальності.

Прем'єр-міністр зможе ініціювати відкриття дисциплінарного провадження щодо міністрів і їх заступників, керівників інших центральних органів виконавчої влади.

Також прем'єр зможе застосовувати до таких осіб дисциплінарні стягнення.

Крім того, Рада встановила, що проекти актів Кабміну можуть виноситися на розгляд уряду міністром, який не очолює міністерство.

У грудні 2015 року Рада прийняла закон «Про державну службу».  Цей документ запровадив конкурсний відбір на посади держслужби (зокрема, місцевих державних адміністрацій).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: