Радіо «Люкс ФМ» оштрафували за порушення мовних квот

ec95a3555c9fba5e2a0a417c1a62407d_XL
Фото: ілюстративне

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала ПрАТ «Радіокомпанія Люкс» (радіостанція «Люкс ФМ») на 50 тисяч 520 грн за недотримання квоти на українські пісні та дала місяць на усунення порушень.

Про це повідомляє Укрінформ.

За результатами позапланової перевірки було встановлено, що попри вимоги закону України «Про телебачення і радіомовлення», частка пісень державною мовою у проміжку часу з 07:00 до 14:00 становила 23,5% замість 25%.

Зазначалося, що таке порушення є підставою для застосування санкції «стягнення штрафу» у розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору ліцензії. У випадку ПрАТ «Радіокомпанія Люкс» він становить 50 тис. 520 грн.

Натомість, програмний директор радіостанції «Люкс ФМ» Євген Фешак пояснив, що причиною порушення квоти є технічна помилка.

«На сьогодні відсоток української музики в ефірі у нас традиційно становить 34-36%. Того дня частка пісень не відповідала вимогам. Так сталося з технічної помилки, яка збіглася за часом із перевіркою. Жодного умислу у нас в цьому плані немає. Ми навпаки підтримуємо введення цієї квоти», - запевнив Фешак.

Читайте також: Понад 60% українців спілкуються вдома державною мовою

Нагадаємо, в Україні 8 листопада 2016 року набув чинності закон «Про внесення змін до закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)». Згідно з документом, квота на пісні українською мовою у радіоефірі в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводиться поступово: протягом першого року їх має бути щонайменше 25%, другого – 30%, третього – 35%. Ведення передач державною мовою протягом першого року дії закону має становити 50%, другого – 55%, третього – 60%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: