У Львові площа Ринок недостатньо добре освітлена, - Онищенко

800ximg_1433_4_5_tonemapped
Фото: photographers.ua

Нещодавно управління охорони історичного середовища Львівської міської ради провело інвентаризацію світильників у центральній частині міста та напрацювало рекомендації щодо покращення освітлення площі Ринок.

Попередня вартість обладнання і виконання робіт з освітлення становить 400 тис. грн, передає прес-служба ЛМР.

«Тут є 4 світильники п’ятиріжкові на опорах - вони розташовані по кутах площі Ринок; 2 триріжкові - перед входом до Ратуші; 20 одноріжкових світильників, які розташовані по периметру Ратуші. На жаль, із одноріжкових світильників 6 втрачено. Маємо також 22 кронштейни на будинку Ратуші, з яких 2 втрачені. Також є 42 кронштейни на будинках на площі Ринок і 17 з них втрачені, 1 розбитий», - розповіла Лілія Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

За її словами, площа Ринок не дуже добре освітлена, адже деякі кронштейни не світяться, деякі світильники на опорах також не світяться. «Тому, для забезпечення якісного освітлення площі, пропонуємо відновити 2 одноріжкові світильники на опорах на північній частині площі, 1 – на східній і 1 – на західній; відновити два втрачені кронштейни при вході до Ратуші з півночі; замінити лампи освітлення у всіх світильниках, що на опорах та кронштейнах на професійне вуличне світло (економне діодне) однакового кольору та теплоти; відновити світильники-кронштейни на північному фасаді Ратуші та оновити обладнання та проводку на фасадних кронштейнах. Попередня вартість обладнання і виконання робіт становить 400 тис грн», - зазначила Онищенко.

«Окрім того, - пояснює Лілія Онищенко, - зараз триває розробка проектів ремонту вул. Староєврейської і вул. Братів Рогатинців. Тому, управлінні охорони історичного середовища підготувало пропозиції щодо розміщенню світильників на опорах на вул. Староєврейській. Розмістити їх пропонують з двох сторін вулиці, так, щоб на кожній зі сторін відстань між світильниками була 30 метрів один від одного, а в порівнянні з протилежною стороною - 15 метрів».

Щодо освітлення вул. Братів Рогатинців, то передбачається, що на цю вулицю матимуть змогу заїздити машини. Тому світильників на опорах там встановлювати не варто, а доцільніше буде встановити фасадні світильники типу кронштейн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: