Я хочу, щоб про львівський Будинок органної та камерної музики знали більше людей, - Іван Остапович

10257135_1042900219059825_3129895153336091352_o
Фото: philharmonia.lviv.ua

З другої спроби у Львові вчора все ж обрали директора Будинку органної та камерної музики. Ним, за результатами конкурсу,  став 29-ти річний диригент та композитор Іван Остапович.

Вчора з другої спроби у Львові все ж обрали директора Будинку органної та камерної музики. Ним, за результатами конкурсу,  став 29-ти річний диригент та композитор Іван Остапович.

Він замінить на цій посаді Юліана Винницького. Який, до слова, очолював заклад з 1988-го року.

Загалом конкурс відбувався двічі. Перший раз – в серпні цього року. Втім, тоді заговорили про порушення процедури. Тож все довелося повторити ще раз. Щоправда, участь в другому конкурсі, на відміну від першого, взяв лише Іван Остапович. Більше охочих позмагатися за крісло директора не було. Відтак, кандидатуру Остаповича  присутні члени комісії підтримали одноголосно.

Тож які зміни чекають на Будинок органної та камерної музики уже невдовзі, новобраний директор Іван Остапович розповів в інтерв’ю Дивись.info.

фото: сторінка Івана Остаповича у Facebook

— Вітаю Вас з перемогою у конкурсі. І одразу маю питання: коли міська рада укладе з Вами трудовий договір і на який термін?

Комісія рекомендувала укласти договір на 5 років. Міська рада зможе укласти договір за підставами протоколів. Як тільки будуть складені протоколи, управління культури зможе укласти зі мною угоду.

— Конкурс на цю посаду відбувався двічі. Минулого разу Ви заявляли про порушення. Згодом результати конкурсу визнали недійсними. На цей раз все відбувалося чесно і легітимно на Вашу думку?

Я вважаю, що так. Єдине що, мені була дивна позиція трудового колективу, представники якого бойкотували сам конкурс.

—  Членами цієї комісії були інші люди, ніж попереднього разу?

Так, членами цієї комісії були зовсім інші люди. Відповідно до положення закону, комісія формується з трьох трійок: три представники трудового колективу, три представники громадських організацій, три представники від міської ради.

— Завжди, коли йдеться про нового керівника будь-якої установи, є ряд традиційних питань. Одне із них – які зміни чекатимуть на заклад. Відтак, що плануєте змінити в Будинку органної та камерної музики першочергово?

Першочергово – це ключові потреби, які мусять бути змінені саме зараз, це створення офіційного сайту, зміна бренду і позиціонування в місті, та загальна реорганізація з перерозподілом посад, влучнішим і точнішим перерозподілом державних коштів. Оскільки, штатний розпис не змінювався, відколи існує ця установа.

І, зважаючи на виклики часу, мусить бути реорганізована трошки. Ми мусимо створити відділ реклами та промоції, якого зараз не існує. Мусимо більше позиціонувати зовнішню рекламу Органного залу.

— Щодо колективу, який там працює. Чи будете приводити «своїх» людей?

Так, ми йдемо з командою, оскільки я сам маю з собою підтримку, маю кваліфікованих спеціалістів. Це є юристи, є також менеджери. І ми сподіваємося працювати спільно над розвитком Будинку органної музики.

— Чи думали про те, аби запропонувати Вашому конкуренту та екс-керівнику установи, наприклад, посаду Вашого заступника в закладі. Адже він, як ніхто, знайомий з потребами і особливостями Будинку органної та камерної музики.

Питання цікаве і цілком зрозуміле. Я думаю, не Ви єдиний, хто задає це питання. Я вважаю, що у нинішнього колишнього керівника було достатньо часу, щоб реалізувати всі свої плани, всі свої амбіції. І достатньо, щоб проявити себе повністю.

— У ЗМІ нині є багато інформації про те, що наразі складними залишаються відносини між Будинком органної музики та релігійною громадою Святої Марії Магдалени Римо-католицької церкви у Львові, що проводить богослужіння у цій будівлі. Що це за ситуація і як плануєте її розв’язувати?

Ситуація і складана, і не настільки складна, як здається. Поспілкувавшись з представниками Римо-католицької громади, я впевнений, що ми можемо дійти до цивілізованого діалогу. Ми зможемо співіснувати в абсолютно цивілізованих рамках і ми знайдемо шляхи для адекватного діалогу. І у нас не повинно виникнути будь-яких питань. Я в цьому впевнений.

— А в чому ключовий камінь спотикання? Чому про цей конфлікт пишуть?

Релігійна громада, перш за все, претендує на чисто людське і цивілізоване відношення до себе. На що були неодноразові скарги в чисто побутових речах і відношенні до них. Відповідно через це вони не настільки схильні були до діалогу з колишнім виконуючими обов’язки керівника (авт.) Органного залу.

— На завершення: як вважаєте, Ви достатньо маєте досвіду для того, аби керувати таким закладом?

Я думаю, я достатньо публічна людина, і всі мої заслуги чи не заслуги, вся моя біографія, всі мої думки, висловлювання, всі мої досягнення є у вільному доступі. Будь-хто може з ними ознайомитися, достатньо зайти в мережу Інтернет. І, зважаючи на свій досвід співпраці з іноземними інвестиціями, співпрацю з міською радою і обласною радою, з грантами, я думаю, що в мене є достатній досвід і кваліфікація для того, щоб вивести Органний зал на новий рівень.

— Тобто іншими словами, Ви готові дати йому якесь нове життя, ніж це було до сьогодні, так?

Так. Я хочу, щоб про львівський Будинок органної та камерної музики знали більше людей, відвідували більше людей, більше людей хотіли сюди прийти, і якомога більше людей приносили сюди також гроші, тобто гроші за квитки. Збільшити обсяг і прибуток взагалі Органного залу. І виведення на новий мистецький рівень взагалі Будинку органної та камерної музики, оскільки потенціал в цієї установи надзвичайно великий і несповна реалізований.

Спілкувався Олег ГАЛІВ,

Фото з відкритих джерел

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: