Всесвітньовідома картина Малевича виявилася підробкою

78_main_ukr

Картина українського радянського художника-авангардиста Казимира Малевича «Чорний прямокутник, червоний квадрат» виявилася підробленою.

Після двох незалежних експертних оцінок картина Малевича, вартість якої оцінювали в суму від 50 до 80 мільйонів євро, була визнана якісною підробкою 1970-х, передає «Новое время», посилаючись на Handelsblatt Global.

Протягом десятиліть фальшивий шедевр Малевича висів у музеях Німеччини. З 1979 року полотно знаходилося в Музеї імені Вільгельма Хака в Людвігсхафені, а в 2015 році було передано для експозиції в музей образотворчих мистецтв федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія в Дюссельдорфі.

За підсумками лабораторних досліджень виявилося, що спочатку датована 1915 роком картина, швидше за все, була створена в період з 1972 по 1975 роки. Серед усього іншого експерти провели радіовуглецевий аналіз полотна, який показав, що картина містить набагато більше радіації, ніж об'єкти, створені до 1950 року.

«Ця новина стала для нас гірким розчаруванням», - заявила директор Музею образотворчих мистецтв Північного Рейну - Вестфалії Сюзанна Гаенсхаймер, - «Але як би важко це не було, ми повинні визнати факт наявності підробки».

Оскільки картину Чорний прямокутник, червоний квадрат музей отримав у дар від німецького фонду, жодного фінансового збитку галерея не потерпіла. Однак музей отримав серйозний удар по своїй репутації.

Тепер експерти перевіряють ще близько 40 робіт Малевича, які були привезені до Дюссельдорфа разом з фальшивим полотном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: