Путін і Трамп домовилися продовжувати боротьбу проти ІДІЛ у Сирії

Президент США Дональд Трамп і президент Російської Федерації Володимир Путін на саміті  АТЕС у В'єтнамі підтвердили рішучість розгромити терористичне угрупування «Ісламська держава» в Сирії.

Про це йдеться в спільній заяві лідерів двох країн, розміщеній на сайті Кремля, інформує 112.ua.

Згідно із заявою, спільні зусилля США і Росії по боротьбі з ИГИЛ в Сирії будуть продовжуватися до тих пір, поки воно не буде переможене.

Крім цього, лідери двох країн підтвердили свою прихильність суверенітету, незалежності і територіальної цілісності Сирії і закликали всі сторони сирійського конфлікту взяти активну участь у Женевському політичному процесі.

Також наголошується, що Москва і Вашингтон згодні, що військового вирішення конфлікту в Сирії немає.

«Нарешті, Президент Ст. Ст. Путін і Президент Д. Трамп підтвердили важливість зон деескалації як тимчасової заходи щодо зниження насильства в Сирії, виконання домовленостей про припинення бойових дій, покращення безперешкодного гуманітарного доступу та створення умов для остаточного політичного врегулювання конфлікту», - резюмується в заяві.

Примітно, спільна заява готували експерти двох країн, його фінальну версію погодили в суботу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: