Комітет Генасамблеї ООН розгляне оновлену резолюцію щодо прав людини в Криму

30C9DC80-D7B6-4288-AB36-F889A1ABD4AF_w1023_r1_s
Фото: Крим Реалії

На вівторок 14 листопада запланований розгляд оновленої резолюції з прав людини в анексованому Росією Криму в рамках Третього комітету Генасамблеї ООН.

Про це Крим.Реалії повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який увечері 13 листопада перебуває на шляху до Нью-Йорка, передає Радіо Свобода.

«У резолюції йдеться про грубі порушення прав людини на окупованій території, цього разу вона досить різка, там речі названі своїми іменами. Очікується, що в нас буде менше голосів, але для нас головне, щоб документ пройшов. Я думаю, документ усе ж пройде, там серед співавторів близько 30 держав – Євросоюзу, Канада, США», – сказав Джемілєв.

Він також зазначив, що, крім засідання комітету, запланована низка заходів, зокрема, з іноземними журналістами.

У жовтні Україна внесла до секретаріату Третього комітету Генасамблеї ООН, який займається соціальними, гуманітарними й культурними питаннями, оновлену резолюцію з прав людини в Криму. У разі успіху розгляду, документ винесуть на Генасамблею.

У новому документі міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН про скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу й забезпечити навчання українською та кримськотатарською мовами.

Член комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Сергій Железняк, коментуючи проект нової резолюції, заявляв, що документ може загрожувати суверенітету Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: