Кошти від продажу універмагу «На Ринку» підуть на перинатальний та бюджет розвитку, - Гірняк

23380193_536678880004015_5894649180203294625_n
Фото: з фейсбук

Львівська обласна рада продала універмаг «На Ринку» орендарю. Вартість проданих приміщень, що належали обласній раді, склала 63 мільйони 212 тисяч гривень.

Як розповів ІА Дивись.info заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, приблизно 20 мільйонів гривень Львівська від продажу цього приміщення Львівська облрада скерує на Львівський обласний перинатальний центр, оскільки зараз це питання номер один для області.

«Я перший раз як заступник голови обласної ради стикнувся із пікетом працівників, які просили виділити кошти на перинатальний центр», - додав Гірняк.

За його словами, решту із отриманих коштів планують скерувати на бюджети розвитку Львівської області.

Також Володимир Гірняк наголосив, що угода про купівлю-продаж була підписна ще раніше і вже найближчим часом ЛОР отримає гроші. «Покупець - орендар. До того ми отримували «копієчну» орендну плату, і якщо б зараз не продали цю частину приміщення, то отримували ще стільки до 2053 року. Як на мене, універмаг «На Ринку» ми продали за досить непогані гроші», - пояснив заступник голови ЛОР.

Читайте також: Приміщення колишнього універмагу «На Ринку» у Львові оцінили у 63 мільйони гривень

Варто зазначити, що приміщення старого універмагу на площі Ринок було у комунальній власності міста та області майже в однакових частинах. Оренда на приміщення була оформлена до 2053 року і було вирішено його продати.

Так-от, місто продало у 2013 році за 525 доларів США за 1 метр кв.,а область у 2017 році - приблизно за 1500 доларів США за метр.кв.

Фото: з фейбук

Нагадаємо, у травні Львівська облрада прийняла рішення про приватизацію нежитлових приміщень колишнього універмагу на пл. Ринок, 32 способом викупу. Право на викуп має орендар – ПрАТ «Львівський універмаг «На ринку».

Йдеться про два поверхи, підвал та антресоль загальною площею 1689 м2, які «Львівський універмаг «На ринку» орендує ще з 1996 року. У 2003 році цей договір переуклали на 50 років.

Сама будівля колишнього універмагу має дві юридичні адреси – частина будинку розташована на Шевській, 1 (донедавна вона була у власності Львівської міськради), а інша – на пл. Ринок, 32, якою зараз володіє ЛОР.

У 2013 році ПрАТ «Львівський універмаг «На ринку» за 7,8 млн грн уже придбало 1850 м2 колишнього універмагу, які належали Львівській міськраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: