Всі об’єкти будівництва компанії «Ірокс» знаходяться в судах, — Пайонкевич

dsc3796-300908ee79bbcb57ea37b068146bc2d5

По всіх об’єктах будівництва ПрАТ «Ірокс» відбуваються судові процеси, та відкрите кримінальне провадження за самовільне захоплення земельної ділянки

.

Про це під час прес-конференції повідомила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, передає кореспондент Дивись.info.

«На ділянках на вулицях Шевченка 418 і  Антонича-Майданній компанія здійснювала будівництво . Об’єкти були введені в експлуатацію ДАБІ у Львівській області на виконання рішення суду. Ми бачимо, представники компанії не звертаються до міської ради за оформленням документів на земельні. Станом на сьогодні я з впевненістю заявляю, що проектної документації і відповідності її законодавству і ДБН не бачив жоден контролюючий орган. Ми  спілкувалися з людьми, які придбали квартири  на вулиці Шевченка, 418 і ви напевно бачили в соцмережах фотографії, що він найменшої непогоди руйнуються стіни і балкони будинку», - заявила Гелена Пайонкевич.

Крім цього, за її словами, мешканці не можуть оформити право власності і змушені звертатися до суду.

«Жодна сім’я, яка купила  житло на вулиці Шевченка, 418 не може отримати документи на право власності на свою квартиру в позасудовому порядку. Всі квартири оформляються на  право власності рішенням суду. На Шевченка власник компанії «Іоркс» також збудував у дворі велику церкву і зараз, наскільки ми знаємо, заливається фундамент під нову секцію. По «Іроксу» всі об’єкти знаходяться в судах, відкриті кримінальні провадження, в тому числі за самовільне захоплення земельної ділянки», - заявила Гелена Пайонкевич.

Вона додала, всі квартири у проблемному будинку вже продані.

«Я не можу відслідковувати їх по реєстру, до того моменту поки не з’явиться рішення суду про визнання права власності. На Шевченка, 418 там напевно продані всі квартири. Більше того, мешканці вже самі організувалися, бо наскільки мені відомо, були випадки коли одну і ту саму квартиру двічі продавали різним людям, і вони з’ясовували стосунки між собою. По Антонича – Майданній також продані всі квартири, але наскільки я знаю там залитий фундамент під новий корпус. По Антонича – Майданній були суди, бо неможливо було присвоїти будинковий номер і неможливо було підключитися до мереж. Так само було на Шевченка», - розповіла Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: