Росія погодила лише три пропозиції США щодо миротворців на Донбасі

0E6650E6-3D2E-410C-A137-D17C680B8237_w1023_r1_s
(1/1)Спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер (праворуч) та помічник президента Росії Владислав Сурков

Загалом делегація зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером подавала 29 абзаців проекту резолюції.

Росія відхилила більшість пропозицій США щодо миротворців на Донбасі, визнавши прийнятними лише три. Про це заявив помічник президента Росії Владислав Сурков за підсумками зустрічі в Белграді зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером, пише ТАСС.

«Детально обговорили російську ініціативу щодо розгортання сил ООН в Україні. Американські друзі передали свої пропозиції до нашого проекту резолюції Радбезу – 29 абзаців. Три з них наша делегація визнала прийнятними. Небагато, звичайно. Але все-таки три не нуль. Краще, ніж нуль», - зазначив він.

За словами Суркова, сторони «вирішили продовжувати роботу зі зближення позицій".

«Представники Росії і США солідарні в головному - Мінські угоди повинні бути реалізовані. Для цього необхідно прискорити виконання політичних зобов'язань Києва під час одночасного зміцнення безпеки в зоні конфлікту», - додав помічник Путіна.

Своєю чергою в посольстві США в Україні наголосили, що під час зустрічі «відбулося ретельне обговорення нинішнього дипломатичного стану справ у зусиллях припинити війну на Донбасі».

«Не дивно, що Сполучені Штати і Росія мають різні уявлення про те, як досягти миру, але ми продовжимо роботу, щоб домогтися цього. Завжди існувала потреба сполучення політичних і безпекових кроків, що мають здійснюватися згідно з Мінськом. Обидві сторони погодилися обміркувати сьогоднішню дискусію і подумати про подальші кроки у відповідь на цей виклик», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні, 13 листопада, Волкер та Сурков провели третю зустріч за минулий рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: