В Україні хочуть зробити платежі за комуналку лише електронними

elektronna-kvytantsiya
Фото: Поштівка

Депутати внесли законопроект, який скасує паперові платежі і впровадить лише інтернет-оплату за комунальні послуги.

Про це йдеться в законопроекті №7270 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів», зареєстрований у Верховній Раді від 9 листопада, передає «Економічна правда».

Окрім того, у законопроекті пропонують надати резидентам України право сплачувати за допомогою електронних грошей податки, збори, благодійні внески, пожертвування тощо.

«Законопроектом передбачається постачальникам комунальних та інших послуг виставляти електронні інвойси, надавати банкам, платіжним установам, процесингам, агрегаторам платежів такі інвойси, приймати платежі за такими інвойсами через електронні сервіси та «розносити» платежі, отримані через різних постачальників з переказу, по особовим рахункам споживачів», – йдеться у повідомленні.

У законопроекті дозволяють здійснювати/отримувати плату за товари, роботи, послуги електронними грошима, випущеними нерезидентами.

На додаток законопроект №7270 передбачає надати право платіжним установам, які відповідають вимогам Закону щодо розміру статутного капіталу та отримали ліцензію на переказ коштів, відкривати клієнтам рахунки й електронні гаманці, випускати платіжні карти й електронні гроші, їх обслуговувати, а також мати агентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: