За 25 років керівники країни не облаштували кордону з Росією, тому зараз його  тримають живими людьми, - Забужко

screenshot_at_iyulya_23_13_45_38_650x410
Оксана Забужко. Джерело: Styler - РБК-Украина

Третя світова війна - це війна терористична, яка удає із себе низку локальних конфліктів, вважає знаменита письменниця Оксана Забужко.

Нещодавно письменниця презентувала нову збірку творів «Після третього дзвінка вхід до зали забороняється», - пише Styler.rbc.

У книзі читач знайде як визнані шедеври, перекладені багатьма мовами та поставлені на численних європейських сценах (“Інопланетянка”, “Дівчатка”, “Казка про калинову сопілку”), так і маловідомі юнацькі спроби письменниці у різних прозових жанрах. Завершує книжку нова, щойно дописана повість, у якій драма непорозуміння між матір’ю й дочкою стає своєрідним підсумком історії цілого покоління — “покоління відкладеної війни”.

Читайте також: Це чудо, я не знаю, як нас взяли на великі екрани, — режисер фільму «Будинок «Слово»

Під час презентації Забужко розповіла, як змінилися методи ведення війни у 21 сторіччі у порівнянні з часом, коли «у Сталіна не було інтернету, у Гітлера - телевізора».

«У 21 сторіччі не треба бомбити міста. У 21 сторіччі вистачить розбомбити мізки, і тоді люди самі винесуть завойовникам ключі від міста, - поділилася роздумами письменниця. - У "Альбомі для Густава" я писала про таксиста, який під час революційних подій 2004 року сказав "війна буде". Так от: таксист цей був у реальності, а не лише у творі. Я справді почула цю фразу "війна буде". Зараз ви ставите питання: "Чи буде велика війна?". Але що значить велика війна? Чомусь нам здається, що зараз війна невелика, бо у на дорогах гине людей більше ніж в АТО, а хлопці на сході стоять реально живим кордоном. Це зараз їхня головна функція. Тому що за 25 років, холєра ясна, люди, які керували країною, не облаштували кордону з Росією! Тому зараз його треба тримати живими людьми. І через це все нам здається, що війна, яка йде, невелика. Але великою війна не буде у сучасному світі!

Не забуваймо, що у Сталіна не було інтернету, у Гітлера не було телевізора. Методи змінилися. Росія готувалася до зовсім іншої війни, яку зараз і веде. Не треба забувати, що Росія - це імперія, у якій - найдосвідченіші у світі спецслужби. Впродовж чотирьох поколінь від 1918 року ніхто не робив ніякої ревізії злочинів проти людства, ними скоєних! Це імперія НКВС, імперія ЧК. В Росії працюють в режимі спецоперацій – теракти, диверсії, терористичні війни, коли досить закинути в соціум групу чисельністю у 300 чоловік. Коли достатньо роззосередити у юрбі групу підготованого десанту, який переодягається у місцеву форму. Тому третя світова війна - це війна терористична, яка удає із себе низку локальних конфліктів. Але ця війна вже йде», - сказала Забужко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: