Чому місто має фінансувати ПТУ, не маючи на них жодного впливу, — Садовий

16667532_1742715259377082_1577075748_o

Бюджет розвитку Львова 2018 року буде меншим ніж цьогоріч.

Про це у коментарі журналістам заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Дивись.info.

«Сума до розподілу орієнтовно 800 мільйонів, за виключенням тих коштів, які ми маємо як зобов’язання перед європейськими інституціями. Це однозначно менше ніж у цьому році. І це на нас покладає особливе відношення, бо треба бути максимально економними і раціональними», - заявив міський голова.

На його думку, розмови про децентралізацію в Україні залишаються розмовами, а формула, яка була погоджена органами  місцевого самоврядування і урядом порушується, через те що уряд хоче змусити міста виконувати невластиві їм функції.

«Чому ми маємо дофінансовувати видатки по гуманітарному блоку – освіта і медицина? Мова йде про недофінансування з боку держави, а цю різницю кидають на міста. Чому місто має фінансувати ПТУ не маючи жодного спливу на цю галузь? Якщо область має в  підпорядкуванні заклади профтехосвіти - нехай вона це фінансує, нехай держава це фінансує. Та динаміка, яка сьогодні є вона неправильна. Була чітка домовленість у 2014 році, що держава  забирає на себе фінансування гуманітарного блоку, соціальний блок. Ми 60% подохідного податку мали в себе р латку мали в себе і ми погодилися на цю формулу. Що маємо в результаті? Нам кожного року навішують одне, друге, третє. Це нечесно з боку уряду», - заявив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: