У Львові обговорили про покращення ефективності регуляторних рішень

15107464675a0c2963c52b7

У Львівській облраді представили нові інструменти, розроблені експертами Програми USAID  для покращення ефективності регуляторних рішень, що приймаються органами місцевого самоврядування, та оздоровлення бізнес-клімату.

Про це йдеться на сайті Львівської облради.

Під час наради, яка пройшла у Львівській обласній раді під головуванням очільника ради Олександра Ганущина та за участі Голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної, представників органів місцевого самоврядування та місцевих органів влади регіону, експерти Програми представили для обговорення розроблений ними спільно з консультантом Світового банку з регуляторної політики Модельний порядок підготовки проектів регуляторних актів та Методику перегляду регуляторних актів.

Запропонований Модельний порядок підготовки регуляторних актів враховує всі необхідні кроки для розробки та прийняття збалансованих економічно-виважених регуляторних рішень. Документи містять всі норми українського законодавства та кращі світові практики і спрямовані на підвищення прозорості процедур підготовки регуляторних рішень, покращення їх якості та прорахованості, належного відстеження результативності та коригування регуляторної бази з метою усунення адміністративних бар’єрів для малого і середнього бізнесу, створення максимально сприятливих регуляторних умов для його розвитку.

Представлені модельні акти вже плануються до впровадження у Львівській обласній раді, а також у м. Львові. Надалі вони будуть направлені використання органам самоврядування в інших областях України для можливості запозичення передового досвіду львівського регіону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: