Голова Львівської облради прозвітував про другий рік роботи

15107442685a0c20ccb56f2

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин озвучив основні досягнення обласного парламенту в 2017 році та окреслив плани на 2018-ий.

Про це йшлося під час прес-конференція «Другий рік роботи Львівської обласної ради VІІ скликання».

За словами Олександра Ганущина, у фокусі роботи Львівської обласної ради VІІ скликання перебувають такі напрямки діяльності: розвиток інфраструктури, реформування гуманітарної сфери, нова політика управління комунальним майном, енергозбереження в бюджетній сфері, Конкурс мікропроектів, транскордонне та міжнародне співробітництво, активна політика національної пам’яті та допомога Збройним силам України, гуманітарна співпраця зі сходом України, вирішення гострих екологічних питань, робота над Перспективним планом об’єднання громад.

Так, у 2017 році у спортивну інфраструктуру залучили 50 млн грн: по 25 млн грн із обласного і державного бюджетів.  За ці кошти облаштують 114 спортивних майданчиків у 90 населених пунктах.

Як наголосив очільник обласного парламенту, перші кроки відбуваються і в реформуванні гуманітарної сфери. Зокрема створюються військовий ліцей у м. Червоноград та цілорічний дитячий табір у смт. Верхнє Синьовидне замість неефективних інтернатів, розвивається мережа опорних шкіл, реорганізовано фтизіатричну та шкірно-венерологічну служби.

Як розповів Олександр Ганущин, Львівська обласна рада VІІ скликання запровадила нову політику управління комунальним майном: йдеться про впорядкування фінансово-господарської діяльності комунальних закладів, установ, підприємств; реорганізацію комунальних закладів, установ, підприємств; ефективне використання комунального майна; прозорі механізми ухвалення рішень; цільове використання коштів; продаж вивільнених приміщень через аукціони – кошти на потреби відповідних галузей.

Також серед пріоритетів в діяльності обласної ради й енергозбереження в бюджетній сфері. Так, у 2017 році обсяг фінансування цього напрямку становив 30 млн грн. Цей фінансовий ресурс скеровано на моніторинг споживання енергоносіїв, проведення енергоаудитів, виготовлення ПКД, реконструкцію систем теплопостачання, будівель і заміну вікон.

Детально голова облради зупинився на реалізації Програми мікропроектів, назвавши її інструментом співпраці влади і громади для досягнення спільної мети.

«Маючи такий інструмент місцевого розвитку, громадою нам усе під силу», – сказав Олександр Ганущин.

А також він нагадав, що 25 жовтня депутати Львівської обласної ради затвердили першу обласну програму на наступний рік – Програму проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області на 2017-2020 роки (конкурс мікропроектів).

Крім того, Олександр Ганущин проаналізував діяльність обласної ради у напрямку транскордонного та міжнародного співробітництва, зупинившись на успішному для Львівщини конкурсі проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020.

«Львівщина має великий успіх. Зі 146 заявок, котрі подавалися на конкурс транскордонних проектів Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, перемогли 17 проектів, відібраних до фінансування. Із них – 10 будуть реалізовуватися саме на Львівщині у співпраці з партнерами  з прикордонних регіонів Польщі та Білорусі», - поінформував очільник обласного парламенту.

У розрізі провадження активної політики національної пам’яті та допомоги Збройним силам України: встановлено пам’ятні хрести загиблим воїнам АТО (на Львівщині – 30, на Сході – 3); відкрито Меморіальний комплекс на Верецькому перевалі; розпочато реалізацію проекту «Дім ветеранів АТО» у приміщенні колишнього Російського культурного центру (м. Львів, вул. Короленка, 1 а); врегульовано статус 135 бійців-добровольців АТО; надано підтримку з обласного бюджету військовим частинам Львівщини на 12 млн грн та 2 млн – Львівському військовому госпіталю.

Надважливим напрямком гуманітарної співпраці зі сходом України став проект «Змінимо країну разом», у межах якого відбуваються обміни вчителями та мистецькими колективами, практикується оздоровлення та відпочинок дітей за кордоном, синхронізується діяльність телеканалу «Перший Західний» та Луганського обласного телебачення (ЛОТ).

Не залишається поза увагою депутатського корпусу облради і вирішення гострих екологічних питань. Так, ініційовано меморандум між Львівською облрадою, Львівською ОДА та Львівською міськрадою щодо врегулювання сміттєвої кризи у Львові; залучено значні кошти на впорядкування сміттєзвалищ області; вперше виділено фінансовий ресурс на відновлення лісів Львівщини та розпочато будівництво насіннєвого лісорозсадника; укладено меморандум з ПАТ «Укргазвидобування» щодо покращення соціальної інфраструктури на суму 12 млн грн.

Результатом роботи над Перспективним планом спроможних громад у контексті реформи децентралізації стало затвердження 84 об’єднаних територіальних громад та створення 35 ОТГ.

«Я тішуся, що спроможність наших ОТГ зростає», - додав Олександр Ганущин.

Відтак станом на 25 жовтня з початку року Львівською обласною радою проведено 7 сесій, 14 пленарних засідань, під час яких ухвалено 209 рішень. Крім того, відбулося 123 засідання профільних депутатських комісій.

«Понад 90% рішень, що виносяться на розгляд сесії, приймаються. Це свідчить про консенсус у депутатському корпусі», - зауважив голова облради.

Підбиваючи підсумки звіту, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин серед основних завдань на 2018 рік назвав: розвиток інженерної та соціальної інфраструктури; збільшення пріоритетів у конкурсі мікропроектів-2018; розширення природо-заповідного фонду області та розвиток рекреації; реформування комунальних закладів, установ та підприємств; ефективне використання комунального майна; транскордонне та міжнародне співробітництво;  проект «Схід і Захід разом»; продовження створення нових ОТГ; енергозбереження в бюджетній сфері.

«Усе це стало можливим і все це буде можливим, якщо зберігатиметься політичний консенсус і воля для прийняття рішень в обласній раді. Упевнений, що результати роботи ми збережемо і примножимо», - резюмував Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: