Головний бухгалтер школи-інтернату в Брюховичах сяде на три роки за виплату собі майже 600 тисяч «зарплати»

126737

Головний бухгалтер «Навчально-реабілітаційного центру І-ІІ ступенів «Святого Миколая», що в Брюховичах біля Львова, 30 жовтня був засуджений до трьох років обмеження волі та 102 тис. грн штрафу за привласнення коштів школи та незаконні дії з документами на їх переказ.

Про це стало відомо з вироку Шевченківського районного суду Львова, пишуть «Наші гроші. Львів».

Головним бухгалтером центру 36-річний Юрій Трощилов почав працювати в січні 2014 року. Згідно з вироком, протягом 2016 року він необгрунтовано отримав на свою картку понад 397 тис. грн. Скориставшись онлайн-банкінгом, електронними підписами, своїм та директора навчального закладу, у травні-липні «перекинув» собі по 65 тис. грн, у серпні – ще 63 тис. грн, вересні – 55 тис. грн, жовтні – 40 тис. грн, листопаді – 44 тис. грн.

Протягом 2016 року він занижував зарплату понад 70 працівникам навчального закладу, в тому числі вчителям, і вони недоотримали загалом від 100 грн до 15,4 тис. грн кожен. Водночас собі «нарахував» ще понад 215 тис. грн, вказано в судових документах.

Трощилов визнав свою вину повністю. Також він «щиро розкаявся, просив його суворо не карати, зазначив, що усвідомив протиправність своїх діянь та йому соромно перед своїми колегами, які змушені були потерпати від його дій».

Враховуючи часткове відшкодування завданої шкоди, каяття та наявність на утриманні непрацездатних батьків, суд призначив покарання у виді 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з матеріальною відповідальністю строком на два роки. Також Трощилов має заплатити 102 тис. грн штрафу та 22 тис. грн проведення трьох експертиз.

Суд також задовольнив цивільний позов, а тому засуджений має виплатити комунальному закладові ще 312 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: