Хмара вертольотів на Львівщині: як тривають грандіозні навчання серед військових пілотів (фото)

не-4

Уперше в Україні проводиться всеармійський конкурс на кращу вертолітну ланку серед бригад армійської авіації Збройних Сил України.

«Журі конкурсу вертолітників прискіпливо оцінюватиме техніку пілотування, злагодженість дій під час виконання різноманітних завдань, навігації, — розповів заступник командира бригади тактичної авіації з льотної підготовки підполковник Павло Бардаков. — Усі завдання для екіпажів відпрацьовано та розроблено на основі реального бойового досвіду й тих бойових завдань, із виконанням яких довелося стикатись нашим льотчикам під час антитерористичної операції на Сході України».

Пілоти уникають у розмові слова «змагання». Адже, на їхнє переконання, це радше обмін досвідом. Більшість із них мають великий багаж навичок, здобутий як у бойових діях в АТО, так і під час виконання миротворчих місій ООН. До речі, крім досвідчених вертолітників, у конкурсі беруть участь молоді пілоти. Це дає змогу молоді скоріше перейняти практичний досвід.

Кожного льотного дня для відпрацювання завдань у небо піднімається близько двох десятків гелікоптерів одночасно. Одним із головних етапів конкурсу вертолітників мають стати бойові стрільби. За інформацією членів журі, на переможців конкурсу чекає приємний сюрприз. Що саме, тримають у таємниці, але рекомендують екіпажам вертольотів дуже старатися, щоб продемонструвати найкращий результат.

Джерело: Медіа-центр МОУ Львів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: