У Криму фігуранту «справи українських диверсантів» дали 5 років колонії

d044a27-690

Підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд засудив фігуранта «справи українських диверсантів» Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму і до штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Про це повідомляє підконтрольне окупантам видання «Кримінформ», пише УП.

Брат Дмитра Штиблікова Олексій вважає справу надуманою.

«Ми будемо зустрічатися на побаченні з Дімою і дізнаємося його настрій з приводу апеляції, будемо подавати чи ні. Засідання пройшло в закритому режимі за 50 хвилин, судді в дорадчій кімнаті були хвилин 20 і після засідання вже роздали готовий вирок», – сказав Олексій.

Як повідомлялося, 18 травня 2017 року фігурант «справи українських диверсантів» Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили.

9 листопада 2016 року в Севастополі окупанти повідомили про затримання «членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України» - Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку.

Підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд Севастополя 10 листопада заарештував трьох затриманих в Севастополі «диверсантів» на два місяці. 30 грудня 2016 року «севастопольський суд» продовжив термін утримання під вартою відносно Штиблікова, Бессарабова і Дудки до 8 березня 2017 року.

Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос». Володимир Дудка – капітан 2-го рангу запасу, в минулому – капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У Службі безпеки України наголошували, що затримані в Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

Натомість спікер Міноборони України з питань АТО Андрій Лисенко відзначав, що колишні українські військові, які зараз проживають в Криму, можуть стати «потенційними жертвами російських спецслужб».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: