Затримано восьмого учасника, підозрюваного у розкраданні коштів проекту «Стіна»

23559399_2011446112434398_5029619505658272406_n

15 листопада 2017 року відбулася низку обшуків, за результатами яких затримали особу, ймовірно, задіяну у корупційній схемі з заволодіння коштами держбюджету України.

15 листопада 2017 року відбулася низку обшуків, за результатами яких затримали особу, ймовірно, задіяну у корупційній схемі з заволодіння коштами держбюджету України, виділеними для інженерно-технічного облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до зони проведення АТО в особливо великих розмірах – так званий проект «Стіна».

Про це повідомили в НАБУ.

За даними слідства, ця особа виступила пособником у заволодінні бюджетними коштами службовими особами Державної прикордонної служби України (далі – ДПСУ) та керівниками підприємств-генпідрядників.

Зокрема, як встановили детективи НАБУ, затриманий організував придбання підприємства з ознаками фіктивності та впродовж 2015–2016 років забезпечував через нього переведення у готівку безготівкових коштів, що надходили від генеральних підрядників, залучених службовими особами ДПСУ для здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування кордону. Всього, відповідно до даних слідства, за участю цього підприємства конвертовано у готівку понад 10 млн грн, виділених для інженерно-технічного облаштування кордону, якими у подальшому заволоділи учасники злочинної схеми.

Наразі з затриманим проводяться слідчі дії, вирішується питання повідомлення йому про підозру, а також обрання запобіжного заходу.

Крім того, за результатами проведених обшуків детективи НАБУ вилучили понад 40 печаток підприємств з ознаками фіктивності, зокрема й тих, які були задіяні в злочинній схемі заволодіння бюджетними коштами, а також декілька сотень тисяч готівки.

Нагадуємо, розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації так званого проекту «Стіна» детективи НАБУ здійснюють з березня 2016 року. Попередня кваліфікація — ч. 5 ст.191 ККУ, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 та ч.2 ст.210 КК України. За версією слідства, внаслідок злочинних дій інтересам держави завдано збитків у розмірі понад 16 млн грн. Наразі семеро учасників розтрати коштів проекту «Стіна» арештовані, сумарний розмір визначених судом застав – 25,5 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: