Проти керівництва НАБУ відкрили ще одне провадження, — нардеп

http://photo.unian.net
Íàðîäíûé äåïóòàò îò Ðàäèêàëüíîé ïàðòèè Èãîðü Ìîñèé÷óê âî âðåìÿ çàñåäàíèÿ Âåðõîâíîé Ðàäû Óêðàèíû, â Êèåâå, 16 ìàðòà 2016 ã. Ôîòî Ñèðîòêèíà Àíàñòàñèÿ / POOL / ÓÍÈÀÍ

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти керівництва Національного антикорупційного бюро за фактом закупівлі спортивних костюмів та тактичних сорочок у підприємця, який фігурує у так званій справі рюкзаків МВС.

Про це повідомив у Facebook народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

«За моїм депутатським зверненням Генеральною прокуратурою порушене кримінальне провадження щодо керівництва НАБУ по факту закупівлі спортивних костюмів та тактичних сорочок у підприємця, який є фігурантом так званої "рюкзакової справи" разом з сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова», - зазначив він.

Депутат також оприлюднив відповідь ГПУ на своє звернення, у якій зазначається, що провадження відкрили 9 листопада за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У ГПУ наразі не коментують це кримінальне провадження, повідомляє Радіо Свобода.

3 листопада, через кілька днів після затримання трьох фігурантів справи про розтрату під час закупівлі МВС рюкзаків, стало відомо, що Національне антикорупційне бюро у квітні закупило у Володимира Литвина (фігурната справи "рюкзаків для МВС") сорочки під бронежилети на суму майже 340 тисяч гривень, а також спортивні костюми на суму понад 170 тисяч гривень. Як свідчать дані публічних закупівель Prozorro, загалом НАБУ придбало 220 сорочок на загальну суму 339 тисяч 165,2 гривні і 42 костюми на суму 170 тисяч 449,8 гривні.

НАБУ тоді заперечило твердження, ніби воно купувало спорядження у фіктивної компанії, причетної до розтрати понад 14 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для МВС. У бюро пояснили, що особа, яка представляла інтереси цього ТОВ в епізоді з закупівлею рюкзаків, дійсно брала участь у двох тендерах із закупівель, оголошених НАБУ, але в цих тендерах ця фізична особа виступала від свого імені як приватний підприємець (ФОП).

У НАБУ наголосили, що за результатами проведених тендерів ціну закупівлі знижено порівняно з очікуваною, зокрема економія при закупівлі сорочок становила 35%, спортивних костюмів – 38%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: