Штатних охоронців у львівських школах наразі не буде

dsc42751-f7a72c6ee8d03fdb68d69ac0c531a437

Виконавчий Львівської міської ради переніс розгляд питання про введення до штатних розписів загальноосвітніх навчальних закладів Львова посади охоронця

.

Про це повідомляє ІА Дивись.info.

Як пояснила начальник управління освіти Зоряна Довганик, охоронці мали б працювати вдень і не допускати на територію закладу сторонніх осіб, а також кожні 2 години здійснювати обхід території закладу.

За задумом управління освіти наймати на роботу охоронців мали б директори шкіл, а серед вимог до кандидатів розроблених управлінням відповідні фізичні дані. Втім, нововведення викликало багато зауважень з боку міського голови та інших членів виконкому, особливо, коли вони почули, що зарплата охоронців становитиме 3 тисячі гривень.

«Чи буде людина, яка має відповідну кваліфікацію працювати за такі гроші. Зараз у школах сидять в кутках пенсіонери, де є гарантія, що потім не буде так само» - заявив він.

Геннадій Васьків також запропонував вивчити можливості щодо укладання угод з охоронним компаніями, де є кваліфіковані фахівці, зауваживши, що в іншому випадку найнятих зі «сторони» охоронців ще треба буде навчати за кошти бюджету.

Відтак, міський голова Андрій Садовий доручив створити робочу групу для вивчення питання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: