У Львівській області найгірше працюють над протидією дискримінації

workplace-discrimination-definition

Громадські організації провели аналіз стану імплементації реформ після візової лібералізації і з’ясували, що найбільш проблемним на Львівщині є напрямок «протидія дискримінації».

Про це під час круглого столу, 17 листопада, заявила юристка ГО «Центр «Жіночі перспективи» повідомляє Дивись.info.

17 листопада у Львові представили результати громадського аналізу змін у регіонах після візової лібералізації. Аналіз влітку цього року проводили громадські організації «Центр «Жіночі перспективи»  та «Європа без кордонів». Громадські активісти вивчали чотири напрямки з Плану дій з візової лібералізації: «Безпека документів», «Управління кордонами», «Управління міграцією» та «Протидія дискримінації». Їх цікавило втілення реформ на місцевому рівні.  Представники ГО писали запити на отримання публічної інформації, перевіряли сайти відповідних органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх підприємств, установ організацій, а також здійснювали телефонні консультації.

«Три з чотирьох напрямків, які ми вивчали, є на задовільному рівні. Однак найбільш проблемним є напрямок «протидія дискримінації». І якщо з питанням забезпечення доступу осіб з інвалідністю до закладів охорони здоров’я, шкіл, центрів наданням адміністративних послуг, в області працюють, то питання гендерної дискримінації ігнорують», — каже Христина Кіт, юристка ГО «Центр «Жіночі перспективи».

За підсумками дослідження, громадські активісти розробили ряд рекомендацій владі щодо протидії дискримінації та реформи документів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: