У Львові погодили чергове будівництво в центрі міста, яке може викликати скандал

90217B84-6388-49E8-8C20-FB87CE933D08-796-00000090720924B0
Фото ілюстративне

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив містобудівні умови та обмеження на будівництво на будівництво ТзОВ «Едельвейс» багатоквартирного будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Пекарській, 30А зі знесенням існуючих на ділянці споруд кореспондент Дивись.info.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив містобудівні умови та обмеження на будівництво ТзОВ «Едельвейс» багатоквартирного будинку з вбудованими офісними приміщеннями та підземним паркінгом на вул. Пекарській, 30А зі знесенням існуючих на ділянці споруд.

Рішення прийняв виконком ЛМР, передає кореспондент Дивись.info.

«Це є друга черга будинку існуючого компанії «Ріел», це їхня остання черга згідно  детального плану», - пояснив головний архітектор міста Юліан Чаплінський.

Як пояснили членам виконкому, земельна ділянка під будівництво перебуває в оренді, оформленій під майно. Під час обговорення питання застереження висловив член консультативної ради при ЛОДА Роман Салабай.

«Це питання розглядалося на нашій раді щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування.  Воно не було погоджено, а на основі цього видаються, зокрема, і містобудівні умови. Я вважаю, що передчасно погоджувати містобудівні умови. Нехай вони спочатку погодять ІМО у Мінкульті, бо з одного боку там є спортивний майданчик, а з іншого -  охоронна зона педагогічного коледжу, який є  пам’яткою місцевого значення. Це знову буде конфлікт», - заявив Роман Салабай.

Втім ці аргументи на міського голову не вплинули. «В нас Мінкульт погодив ІМО павільйони біля костелу єзуїтів. Колись пакували гроші везли в Мінкульт і їм давали дозвіл. Є необхідна кількість грошей  - є дозвіл. Нема грошей – нема дозволу. Всі рішення, які заборонялися у Львові приймалися в Києві за хабарі, ніхто не посаджений», – відповів міський голова Андрій Садовий.

Зрештою виконком погодив містобудівній умови та обмеження на забудову цієї ділянки а також  дозволив будівництво житлового будинку по вулиці Шевченка, 146а, поблизу виправної колонії №30, та багатоквартирного житлового будинку по вулиці Очаківській, 4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: