Вулицю Львова можуть перейменувати на честь польського діяча

IMG_4936

Львівська міськрада розглядає можливість перейменування вулиці Карбишева на честь відомого польського діяча Яцека Куроня.

Львівська міськрада розглядає можливість перейменування вулиці Карбишева на честь відомого польського діяча Яцека Куроня, передає ZAXID.NET

Відповідний проект ухвали оприлюднений на офіційному порталі депутатів ЛМР.

Нагадаємо, що раніше з ініціативою перейменування однієї з вулиць Львова на честь Яцека Куроня виступила група відомих львів’ян. У відкритому листі, опублікованому порталом Zbruc, йшлося про «одну з центральних вулиць». Міський голова Андрій Садовий підтримав цю ініціативу, але у своєму блозі запропонував перейменувати на честь Куроня «одну з львівських вулиць». Пізніше ЗМІ припускали, що на честь Куроня можуть назвати вул. Стрийську, оскільки він жив на цій вулиці. Однак мер категорично заперечив можливість перейменування магістральної вул. Стрийської.

Тепер же на депутатському порталі оприлюднений проект ухвали, який підготувало управління культури ЛМР. Цим проектом управління культури пропонує перейменувати на честь Яцека Куроня вул. Карбишева, розташовану в Сихівському районі між вул. Стуса та Угорською.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: