У Львові відкрився Форум громадських організацій «Партнерство та розвиток» (фото)

38f6a2f686539535c218da11c0546629

Сьогодні, 20 листопада, у Будинку вчених стартував другий щорічний Форум громадських організацій Львівщини «Партнерство та розвиток».

Під час заходу учасники зможуть взяти участь в майстер-класах, попрацювати в форматі «Світового кафе» та запропонувати свої ідеї для  подальшого розвитку громадянського суспільства області.

Організатори заходу департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА спільно з ГО «Центр громадянських ініціатив», ГО «Реформи разом», ГО «Лабораторія Ідей»,  Міжнародний фонд «Відродження» та ГО «Центр «Жіночі перспективи».

«Хочу подякувати сьогодні за підтримку усім представникам громадських організацій, які працюють на Львівщині. Завдяки налагодженій співпраці та комунікації з активістами нам вдається робити багато позитивних речей. Закликаю вас усіх до плідної роботи та взаєморозуміння», - зазначив під час вітального виступу заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

«Якщо б не громадська позиція, не громадянське сформоване суспільство, то Україна сьогодні була б зовсім іншою державою. Саме громадянське суспільство не дало можливості реалізувати сценарій, прописаний в спецслужбах держав, які здійснили агресію проти України. Ви – ті люди, які впродовж останніх трьох років творили історію. І сьогодні важливо розуміти, що час і вимоги часу ставлять виклики, в першу чергу волею людей. За нашою спиною сьогодні стоїть 260-тисячна армія. Але якщо ми всередині держави не сформуємо швидкі зміни і не продовжимо ці перетворення, українських воїнів буде замало для того, щоб сформувати Україну модерною, сучасною державою, з якої не хочуть їхати люди, яка має відповідний статус. Це той виклик, який сьогодні є найбільшим для суспільства, для влади і обійтися без громадських організацій ми просто не зможемо. Важливо сьогодні вести дискусію у форматі «Що треба зробити?». По перше, щоб не шукати ворогів серед своїх. Друге – це налагодити ефективний контроль за діяльністю влади. Третє – переконання і робота серед суспільства. За нашими плечима 2,5 мільйони людей зі своїми проблемами, вподобаннями та перемогами», - зазначив під час урочистого відкриття Форуму голова Львівської ОДА Олег Синютка.

 

В межах форуму відбулася панельна дискусія на тему: «Вплив громадянського суспільства в різних сферах діяльності органів державної влади».

Участь у ній взяв державний секретар Міністерства молоді та спорту України Олег Немчінов, який торкнувся питання особливостей, можливостей та переваг проведення конкурсу для громадських організацій, член наглядової ради «Тепле місто», підприємець, співзасновник ресторанної групи Fast Food Systems та Kumpel Group Марк Зархін подискутував про сучасне громадянське суспільство та  про те, що буде актуально завтра.

Питання плюсів та мінусів проведення конкурсів для громадських організацій органами влади підняв координатор проекту Київський діалог у м. Львові Станіслав Безушко.  Голова центру громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» Любов Максимович зупинилась на темі основ успіху та ефективності діяльності громадської організації. Як побудувати якісну взаємодію громадських організацій та органів влади розповів голова Громадської ради при Львівській облдержадміністрації Андрій Болюбаш.

Під час заходу учасники мали можливість узяти участь у майстер-класах, зокрема з питань проектного менеджменту, щодо процесів залучення фінансів та інших ресурсів, які організація не може забезпечити самостійно, та які є необхідними для реалізації певного проекту або своєї діяльності в цілому, здійснення управління командою, ресурсами проекту за допомогою спеціальних методів та прийомів з метою успішного досягнення поставленої мети тощо.

Результатом форуму стане напрацювання пропозицій для спрощення Порядку проведення конкурсу з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання яких надається фінансова підтримка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: