Музика Майдану: ТОП-10 пісень про Революцію Гідності (відео)

maxresdefault

Чотири роки тому в Україні почалися події, які змінили хід історії. На хвилі Революції Гідності народилися нові хіти. ІА Дивись.info склала свій рейтинг ТОП-10 пісень Майдану. 

  1. «Вставай», «Океан Ельзи» 

Це пісня двох революцій – Помаранчевої та Гідності. Знаковим для історії революції став концерт культового гурту на Євромайдані, що зібрав аудиторію понад 200 тисяч осіб.  Так, спеціально для нього вперше за довгий час зібрався золотий склад: Юрій Хусточка, Павло Гудімов і Дмитро Шуров.

2. «Брат за брата», «Kozak System» та українські зірки

Гурт «Kozak System» записав колективну пісню з відомими виконавцями і громадськими діячами. Композиція «Брат за брата» була написана та виконувалася безпосередньо під час подій Євромайдану.

3. «Горіла шина, палала»

Народний хіт, покладений на музику відомої народної пісні «Горіла сосна».

4. «Горіла бочка, диміла»

Пісня «Горіла бочка, диміла...» стала логічним продовженням пісні «Горіла шина, палала». Композиція присвячена дівчатам, які знаходилися на Майдані і допомагали чоловікам на барикадах.

https://www.youtube.com/watch?v=1hxCgdG7K4w

5. «Podaj Rękę Ukrainie» («Подай руку Україні»), «Taraka»

Не залишились байдужими до подій в Україні поляки. Польський гурт «Tarakа» записавши трек «Podaj Rękę Ukrainie»  і з цією піснею хлопці виступали на сцені Євромайдану в Києві.

6. «Воины света», «Ляпис Трубецкой» 

Після завершення Євромайдану білоруський гурт «Ляпис Трубецкой» випустив пісню «Воины света». Однак лідер гурту Сергій Міхалок спростував зв’язок між піснею та подіями в Україні, адже пісня була написана ще за рік до початку революції. Тим не менше, неофіційне відео із нарізкою кадрів з подій Євромайдану зібрало понад 12 мільйонів переглядів.

7. «Гітарний перебор», Майкл Щур 

Журналіст Роман Вітонів більше відомий як Майкл Щур записав пісню «Гітарний перебор». У ній виконавець переповідає історію становлення тодішнього президента України від дитинства на Донбасі до маєтку в Межигір’ї.

8. «Никогда мы не будем братьями», музика - Віргіс Пупшис, слова – Анастасія Дмитрук

Литовські музиканти записали пісню на вірш 23-річної киянки Анастасії Дмитрук. Кліп присвячений подвигу української революції та агресії з боку Росії.

9. «Pray For Ukraine», Злата Огнєвіч 

Пісня «Pray For Ukraine» з відеорядом була викладена в квітні 2014 року на YouTube каналі. У ролику використані кадри, зняті іноземними та українськими знімальними групами під час трагічних подій на Майдані на початку 2014 року.

10. «Гей, пливе кача», «Піккардійська Терція»

 Пісня з репертуару «Піккардійської Терції» стала жалобним гімном Майдану. Під цю музику українці прощалися з усіма загиблими під час Революції Гідності.

https://www.youtube.com/watch?v=I5x1hM_L4P8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: