Поблизу парку «Знесіння» відкрили пам’ятний знак Романові Шухевичу

23845523_1487711097964170_1426459200_n_1511259563

Сьогодні, у День Гідності та Свободи, на місці криївки головного командира УПА Романа Шухевича, що поблизу «Знесіння», відкрили пам’ятний знак.

Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

«Кожен з нас, стоячи тут сьогодні і думаючи про постать головного командира УПА, так чи інакше думками переноситься в нинішній день. Те, що ми маємо сьогодні – не взялось нізвідки. Те, що ми сьогодні воюємо за Україну не тут, в Галичині, а за тисячу кілометрів від Львівщини –  велика заслуга праці кожної людини. На вівтар нашої майбутньої перемоги покладено сотні і тисячі людських життів. Напевно, кожен сьогодні згадує події чотирирічної давності, коли люди повстали проти несправедливості, повстали за власну гідність і свободу, - зазначив Олег Синютка. - Сьогодні в Україні Указом Президента створені війська нашої слави, звитяги, і перемоги – Десантно-штурмові війська Збройних Сил України. Ми йдемо до втілення задумів Романа Шухевича і багатьох поколінь українців – незалежної України, в якій жити добре, затишно, в якій батьки спокійно виховуватимуть своїх дітей. Ми повинні берегти нашу національну гідність і гордість. Підручники з історії України ніколи не писатимуть ні в Москві, ні у будь-якій іншій країні світу. Вони написані тут, кров’ю наших патріотів. Правдиво, такими, якими їх бачать мільйони українців».

До присутніх також звернулась донька головного командира УПА Марія Шухевич.

«Покоління, що брало участь у цих визвольних змаганнях помалу відходить. Рік за роком їх стає все менше. Але коли їх не стане, хто залишить знаки пам’яті про те, як це все відбувалось? Тому я звертаюсь до молоді: бережіть нашу історію. Наші діди та батьки її творили, і ніхто не має права нам казати що і як нам далі робити. Всім, хто приклався до створення цієї дошки велика подяка», - наголосила Марія Шухевич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: