Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» успішно реалізований на Львівщині

15112763935a143f69e3b63
Фото: ЛОР

Сьогодні, 21 листопада, у Києві триває заключна оглядова зустріч щодо реалізації проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду (МРГ)» в Україні.

Львівську область представляє начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв'язків Львівської обласної ради, координатор Проекту Іван Собко, повідомляє прес-служба ЛОР.

«Із 2008 року, коли Проект стартував в області, і до сьогодні, коли він завершується, Львівщина отримала 200 реалізованих проектів на загальну суму понад 40 млн грн», - розповів Іван Собко.

Також він зазначив, що завдяки успішній та апробованій в Європі методології реалізації проектів місцевого розвитку, ми розробили ще у 2011 році Обласну програму проведення конкурсу проектів місцевого розвитку до 2015 року, де було реалізовано за кошти обласного, базових бюджетів, коштів громади та спонсорів 510 ініціатив громад.

«У 2015 році обласна рада, експерти напрацювали оновлений проект Програми, який злетів із неймовірною інтенсивністю, де ми спільно з громадами за 2016-2017 реалізували 1300 проектів на загальну суму понад 300 млн грн. Частка фізичних осіб становить понад 10%. Це успіх, де частка Проекту МРГ є вагомою, бо люди мають високу довіру до того, що робимо», - підсумував Іван Собко.

На завершення посадовець вручив керівництву ПРООН та керівнику Проекту МРГ Хендріку Ван Зілу Подяки Львівської обласної ради за сприяння та вагомий внесок у розбудову громадянського суспільства та вирішення питань розвитку соціальної інфраструктури на Львівщині.

Також було запрошено керівництво ПРООН взяти участь у конференції «Карпати: фінансові інструменти підтримки місцевого розвитку та територіального співробітництва», яка відбудеться 8-9 грудня 2017 року в с. Плав'я Сколівського району. Планується в рамках візиту керівництва ПРООН на Львівщину підписання Рамкової угоди щодо сталого розвитку між ПРООН, Львівською обласною радою, Львівською обласною державною адміністрацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: