Що думають студенти та викладачі Львівської політехніки про дистанційне навчання взимку

політехніка
фото: Львівська Політехніка, сторінка у Facebook

Уже взимку наступного року студенти Львівської політехніки навчатимуться не так, як звикли, - в аудиторіях та навчальних корпусах закладу. А за допомогою віртуального середовища в Інтернеті. Усе - через скорочення витрат за опалення

.

Про це стало відомо нещодавно. Інформацію Дивись.info підтвердили в адміністрації закладу. І пояснили: наразі не йдеться про повноцінне дистанційне навчання.

«Ми не переводимо студентів на дистанційне навчання. Ми просто впроваджуємо тижні самостійної роботи з використанням технологій електронного навчання. Тобто це не є повноцінно дистанційна форма навчання. Це є тижні самостійної роботи студентів – три тижні – з використанням технологій електронного навчання доступного через спеціальне навчальне середовище (віртуальне – авт.). Це буде відбуватися з 12 лютого по 4 березня», - розповідає проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Львівська політехніка» Олег Давидчак.

За його словами, оптимізація виплат за комунальні послуги – лише одна із причин такого кроку. Інша – впровадження нових технологій навчання. Адже електронне навчання теж має переваги у порівнянні зі звичайним.

«Сесія закінчується у нас 28-го січня. Пізніше ідуть два тижні канікул. І потім другий семестр розпочинаємо от з таких трьох тижнів самостійної роботи студентів з нашими технологіями електронного навчання», - додає Олег Давидчак.

Єдина проблема, яка могла б вплинути на таке навчання, відсутність Інтернету вдома у студентів. Втім, переконують в адміністрації навчального закладу, усе передбачено. І для таких студентів є можливість мешкати в гуртожитках, там є кімнати з Інетрнетом. Доступ до Всесвітньої мережі є й у бібліотечних залах.

фото: скрин-шот Віртуального навчального середовища НУ "ЛП"

Викладачі університету до переведення студентів на дистанційне навчання ставляться з розумінням. І весь зазначений час будуть контактувати з ними.  Переконані, що будь-яких незручностей у роботі зі студентами виникнути не повинно. Адже є спеціально розроблена програма – Віртуальне навчальне середовище, де є все необхідне навчально-методичне забезпечення. Відтак, про погіршення якості знань студентів говорити також не варто.

«У нас дуже непогане є віртуальне навчальне середовище. Де кожен викладач може відслідкувати кожного студента, чи він заходив у віртуальне навчальне середовище чи він туди не заходив. Тому я не думаю, що суттєво щось погіршиться. Студент може взяти собі у віртуальному середовищі плани семінарських  занять чи лекційні завдання. Тобто він може надіслати викладачеві відповідно розв’язане завдання чи відповідь на ті чи інші питання», - зазначає доцент кафедри історії музеєзнавства і культурної спадщини, Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» Іван Хома.

«Я вважаю, що це є досить непогана ідея в ситуації, в якій ми зараз опинилися. І, зважаючи на те, що у нас є робоче віртуальне середовище, думаю, це не буде становити великих перешкод для того, щоб студенти могли проводити навчання в дистанційному режимі. Хоча, знаєте, це звучить, як дуже велика інновація, але я чомусь більше ніж переконаний, що все-таки цей час не пройде даремно і студенти зможуть певною мірою займатися тими дисциплінами, якими вони займалися протягом осіннього семестру або ж тими дисциплінами, якими вони будуть займатися протягом зимового семестру цього навчального року », - певен студентський мер, студент НУ «ЛП» Олександр Николяк.

Нині в мережі Інтернет активно поширюють інформацію про те, що через скорочення витрат на опалення перейти в режим дистанційного навчання мають намір й інші українські ВНЗ.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: