У Росії відібрали ще дві медалі Олімпіади в Сочі

medali-sochi-2014

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив російських скелетоніст Олександра Третьякова і Олену Нікітіну відповідно золота і бронзи Олімпіади-2014 в Сочі і довічно усунув від участі в Іграх через порушення антидопінгових правил.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив російських скелетоніст Олександра Третьякова і Олену Нікітіну відповідно золота і бронзи Олімпіади-2014 в Сочі і довічно усунув від участі в Іграх через порушення антидопінгових правил, повідомляється на офіційному сайті МОК, пише Сегодня.

Також наголошується, що МОК довічно відсторонив російських скелетоністок Марію Орлову та Ольгу Потиліцину від виступів на Олімпіадах і анулював їх результати з Ігор-2014.

Справи спортсменів 6 листопада були розглянуті комісією МОК під керівництвом Дениса Освальда, яка займається перевіркою допінг-проб росіян з Ігор в Сочі.

Раніше медалей Ігор у Сочі позбулися Олексій Пєтухов, Максим Вилегжанін, Євген Шаповалов та Юлія Іванова. Також спортсмени дискваліфіковані і не зможуть виступати на наступних Олімпійських іграх. Раніше таке ж рішення було прийнято щодо Олександра Легкова і Євгена Бєлова.

16 листопада рада засновників Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) відмовився відновлювати в правах РУСАДА, заявивши, що російське агентство не виконало всіх умов «дорожньої карти».

Очікується, що МОК 5 грудня прийме рішення про недопуск збірної Росії на зимову Олімпіаду в Пхенчхані. Але глава МОК Томас Бах відзначив, що російські спортсмени ще мають шанс взяти участь в Олімпіаді-2018.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: