На Львівщині є більше 50 тисяч гектарів незадіяної землі

zemelnyy_uchastok_

На Львівщині проводиться аудит землі і це та область, яка ще має невикористаний земельний ресурс і який можна пропонувати під ті чи інші проекти. 

На Львівщині проводиться аудит землі і це та область, яка ще має невикористаний земельний ресурс, який можна пропонувати під ті чи інші проекти. 

Про це в інтерв'ю ІА Дивись.info розповіла директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз.

«За попередніми даними, в межах Львівської області більше 50 тисяч га незадіяних земель. Звичайно, це земля різного роду, наприклад, сільськогосподарська, яка вже може бути на сьогоднішній день заліснена, і не кожна з цих ділянок придатна під вирощування зернових, але багато таких ділянок можуть бути цікавими під ягідники, під сади, під горіхові сади», - пояснила Наталія Хмиз.

За її словами, кожна ділянка у розрізі сільських рад буде сформована як та чи інша пропозиція. «Наприклад, є іноземна  компанія, яка зробила запит  (розробила проект) щодо вирощування на 100 га лохини, її заморозки, пакування і так далі. Зараз ми маємо сформувати пропозицію земельної ділянки з особливостями грунту і, маючи аудит, кожен район подає свої пропозиції, а інвестор для себе буде визначати, що йому цікаво», - додала директорка департаменту.

Вона також наголосила, що придбати таку землю має той, хто дійсно працюватиме на цій землі.

Читайте також: Директорка департаменту АПК про перспективи львівських аграріїв, інвестиції та ринок землі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: