У Криму після затримання силовиками померла ветеран руху кримських татар

000A2F16-5D01-4BA0-9C79-C13703AD2693_w1023_r1_s

Ветеран руху кримських татар Веджиє Кашка померла після затримання російськими силовиками у Криму.

Причиною дій силовиків була ситуація з певним громадянином Туреччини, який, за різними версіями, або викрав гроші у Кашки, або ж у нього їх вимагали, передає Громадське.

Сьогодні проросійські ЗМІ у Криму із посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомили про затримання кількох кримських татар, яких у повідомленнях назвали «меджлісівцями» Асана Чапуха, Бекіра Дегерменджі, Казіма Аметова, Куртсеіта Абдулаєва та Руслана Трубача — у той момент, коли вони нібито вимагали у невідомого  громадянина Туреччини 7 тисяч доларів.

У той же час наголосимо, що жоден із зазначених не є членом Меджлісу кримськотатарського народу.

Кримська журналістка Ліля Буджурова повідомила іншу версію розвитку подій.

Нібито певний громадянин Туреччини увійшов у довіру до родини  ветерана національного руху кримських татар Веджиє Кашка та нібито поцупив велику суму грошей. До правоохоронних органів вона звертатись не стала, сподіваючись вирішити це питання полюбовно.

Скоріше за все, саме під час повернення грошей жінці у присутності інших кримських татар в одному з кафе Сімферополя російські силовики і провели затримання. Під час цього, 83-річній Веджиє Кашка стало зле, їй викликали швидку, втім вже у лікарні вона померла.

У всіх затриманих силовики провели обшуки в їхніх будинках.

Усі затримані, яких проросійські ЗМІ назвали «меджлісівцями» не є членами Меджлісу. Бекір Дегерменджі — батько політв'язня Мустафи Дегерменджі. Куртсеіт Абдулаєв — раніше був засуджений до 9 років за організацію масового побиття відвідувачів «Cotton Club» у Сімферополі, відсидів 5 років, а згодом був амністований. Казім Аметов — друг Бекіра Дегерменджі

Раніше повідомлялося, що силовики ФСБ у Криму проводили обшуки у кримських татар. Вони затримали батька фігуранта справи «26 лютого».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: