В Україні став жорсткішим порядок видачі прав водіям-новачкам

793108

Кабінет міністрів України зробив більш жорсткішим порядок видачі водійських прав автомобілістам-новачкам.

Вони закріплені в постанові уряду №885 від 10 листопада 2017 року, пише Обозреватель.

«Уряд вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Цими змінами, зокрема, передбачається, що водіям буде видаватися посвідчення водія з обмеженим правом керування транспортними засобами строком на два роки», - йдеться в супровідному коментарі до документу.

Згідно з постановою, обмеженим правом керування транспортним засобом є заборона перевищувати швидкість 70 км/годину.

Крім того, обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення терміну його дії буде проводитися без повторної здачі іспитів лише за умови здійснення протягом двох років з дня видачі документа не більше двох адміністративних правопорушень в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

Якщо ж їх число досягне трьох і більше, обмін вперше виданого посвідчення буде здійснюватися зі складанням теоретичного і практичного іспитів в сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

Крім того, постанова Кабміну передбачає ще одне важливе жорстке нововведення - повернення водійського посвідчення особам, які отримали його вперше і позбавлені права на керування транспортними засобами, не здійснюється.

«Таке посвідчення передається в сервісний центр МВС за зареєстрованим місцем проживання для його знищення. Відновлення права на керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється шляхом отримання нового водійського посвідчення, яке вважається виданим вперше після проходження позачергового медичного огляду, підготовки відповідно до планів і програм та після складання теоретичного і практичного іспитів в сервісному центрі МВС», - пояснюється в документі.

У Кабміні вважають, що зазначені зміни дозволять суттєво знизити кількість ДТП в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: