Збірна Росії втратила перше місце в медальному заліку Олімпійських ігор в Сочі

18

Збірна Росії втратила перше місце в медальному заліку зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі після того, як Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив Росію двох золотих нагород в бобслеї, пише Р-Спорт.

Ігри в Сочі пройшли з 7 по 23 лютого 2014 року. Збірна Росії перемогла в медальному заліку, завоювавши 13 золотих, 11 срібних і 9 бронзових медалей. У п'ятницю МОК повідомив, що за порушення антидопінгових правил двох золотих медалей позбавлений бобслеїст Олександр Зубков, який став чемпіоном у змаганнях двійок і четвірок. Також наголошується, що Зубков, який нині є президентом Федерації бобслею Росії, довічно усунений від участі в Іграх.

МОК в 2016 році за підсумками розслідування незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства про застосування російськими спортсменами допінгу на Іграх в Сочі створив дві комісії, які займаються перевіркою проб росіян з Ігор в Сочі і інформації про державне втручання в російську антидопінгову систему. Комісії очолюють Денис Освальд і Самуель Шмід. Розслідування WADA почалося після висловлювань екс-глави Московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова про використання росіянами допінгу в Сочі.

Після даних рішень на рахунку збірної Росії стало 10 золотих медалей. Росія втратила перше місце і опинилася аж на третій сходинці після Норвегії та Канада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: