У Львові триває VIII Всеукраїнський форум ОСББ

img9401-2ba2a86b87868fae1e3356e95f859e61

У Львові сьогодні, 25 листопада, триває VIII Всеукраїнський форум ОСББ.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Метою цьогорічного Форуму є створення якісної комунікаційної платформи задля обміну досягненнями та можливостями змін у галузі житлового господарства між усіма впливовими групами: представники ОСББ, влада, бізнес, експерти. Форум ОСББ розпочали хвилиною мовчання, оскільки сьогодні День пам’яті жертв Голодоморів. Опісля учасників Форуму привітав міський голова Львова Андрій Садовий, який наголосив на важливості створення ОСББ та їх розвитку задля розвитку міст і країни загалом.

«Велика пошана і повага, що восьмий раз підряд Форум ОСББ відбувається і тривають дуже гострі дискусії. Я на власному досвіді пізнав важливість створення ОСББ, тому що я довший час жив у будинку, де ми самостійно створили ОСББ, яке нормально функціонує, живе і працює. У мене є така практика, що як чиновник міської ради живе у власній квартирі, то повинен робити все можливе, щоб у цьому будинку також було створено ОСББ.

Для людей, які приходять до мене на прийом, у мене позиція дуже проста: є проблеми – створюємо ОСББ і автоматично допомагаємо їх вирішувати. Я не бачу іншого варіанту, як міняти ситуацію в країні, якщо її не змінювати знизу. Це кардинально інша динаміка, коли ти приходиш в будинок, де є ОСББ, і де його немає. Звісно, комунальні служби у Львові тримають порядок, все тримається купи, але іншою є сама атмосфера. Мені приємно, що тут є керівники всіх районів Львова, які все уважно слухають.

Я вважаю, що держава має починатися з кожного з нас: є сім’я і є будинок, у якому ти живеш, і якщо ти зміг навести лад у сім’ї, у будинку, то буде лад і в місті, і в області, і в Україні. Треба брати владу в свої руки, я вважаю, що країна має належати ОСББ.

Коли ти робиш добрі справи, то тобі весь світ і Бог буде допомагати, ти навіть не знаєш, де ти береш ті сили. Чим більше ти цього тепла даєш, тим більше його повернеться у той чи інший спосіб. Тому йдіть вперед, робіть добро, піднімайте райони, міста і разом ми піднімемо і зробимо Україну такою, у якій хочеться жити», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Робота цьогорічного Форуму спрямована на обговорення питань реформування сфери житлово-комунального господарства, сьогодні голови ОСББ спілкуються про тарифи на комунальні послуги та перспективи створення конкурентного ринку, процес впровадження енергоефективних змін.

Учасниками Форуму стали найпрогресивніші керівники ОСББ та Асоціацій ОСББ зі всіх областей України; представники влади Львова, очільники відділів та управлінь житлового господарства обласних центрів, представники міжнародних організацій та громадського сектору.

Організаторами Форуму є Львівська міська рада, КУ Інститут міста, Ресурсний центр для ОСББ при Львівській міській  раді

Довідка

На сьогоднішній день у м.Львові в 1190 багатоквартирних будинках створено 1137 ОСББ. Протягом 10 місяців 2017 року у м. Львові створено 110 ОСББ, площа житлового фонду багатоквартирних будинків ОСББ (1911,9 тис. кв.м) та ЖБК (235 ЖБК- 1172,7 тис.кв.м) становить 39 відсотків від площі житлового фонду м.Львова (ЛКП - 7904 тис.кв.м). А все починалось з перших 18 ОСББ, які були зареєстровані у 1997 році.

Для сприяння створення ОСББ у м.Львові діють дві програми: Програма сприяння створенню та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у м.Львові на 2016-2020 роки та Програма відшкодування частини кредитів, отриманих ОСББ, ЖБК на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції і модернізації багатоквартирних будинків у м. Львові на 2015-2020 роки.

У 2017 році проведено ремонтних робіт у 11 будинках ОСББ на суму 1,66 млн. грн., частково відновлено технічну документацію у 52 багатоквартирних будинках ОСББ, а також 15 ОСББ  залучено 1,228 млн.грн. кредитних коштів на проведення  заходів з термомодернізації. Вперше у м.Львові за кредитні кошти проведено термомодернізацію  трьох будинків ОСББ, які скористались програмами відшкодування коштів з міського та державного бюджетів. За період дії міської програми «Теплий дім» на заходи з енергозбереження міським бюджетом відшкодовано кошти за 47 кредитними договорами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: