Як у Львові «Жадан і Собаки» святкували ювілей проекту (фоторепортаж)

IMG_9952

Цієї п'ятниці у львівському клубі !FEST REPUBLIC десятиліття спільного проекту відзначав гурт «Жадан і Собаки».

Журналісти Дивись.info побували на виступі харків'ян.

За доброю традицією, гурт вкотре обирає у Львові концертний майданчик в стилі індастріал, клуб !FEST REPUBLIC. Простору залу наповнили десятки глядачів, які забажали разом із музикантами відзначити десятиліття спільної творчості Сергія Жадана та "Собак".

Цей майданчик пасує музикантам ще й за стилем, адже більшість пісень - це наче гімн жителів промислових районів і міст, це живеться "весело, хоча і тяжко", де немає віри ані у владу, ані в нову поліцію, хоча ще й лишається місце для такої ж промислової і невибагливої романтики.

Читайте також: Зверхність щодо Донбасу – безпідставна, – Сергій Жадан (інтерв’ю)

Варто зауважити, що за ці 10 років хлопці пройшли шлях від читання віршів під супровід музики до повноцінних студійних рок-альбомів з властивими для "Собак" нотками ска та незмінною пролетарською лірикою Сергія Жадана.

Під час двогодинного виступу публіку тішили як новинками, так і геть старими піснями із перших записів, наприклад, "Натаха" (у новому звучанні), "300 китайців" тощо. Звичайно, не оминули такі хіти як "Жінка", "Ребе" чи, наприклад, "За#бали".

Здавалося би, абсолютно молодіжний проект «Жадан і Собаки» (так-так, тут треба багато стрибати й танцювати, а також слухати не завжди цензурні тексти), таки має різнорідну аудиторію - від підлітків до слухачів далеко за тридцять.

Вже сьогодні гурт дає концерт у Луцьку, далі за планом всеукраїнського туру: Харків, Кропивницький, Полтава, Київ, Одеса, Вінниця, Черкаси та інші міста. Слідкувати за туром можете на офіційній сторінці проекту.

До слова, наразі хлопці збирають книги для бібліотек східних регіонів України в межах ініціативи «Українська книга на Схід».

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: