Хто із народних обранців найактивніше підтримував реформаторські законопроекти

rada_zrada_001_1_650x410 (1)

80% українців не довіряють депутатам Верховної Ради. Така криза довіри — результат як неякісного вибору, так і відсутності чітких критеріїв оцінки роботи депутатів.

VoxUkraine розробив Індекс підтримки реформ (ІПР) — об’єктивний і зручний інструмент для оцінки, як депутати підтримували реформаторські закони. ІПР показує, наскільки максимально можливий внесок зробив обранець у прийняття 230 прогресивних та 8 анти-реформаторських законів, які використовувалися в індексі iMoRe. Ці закони відбирали й оцінювали понад 40 незалежних експертів.

Також розраховано, як змінювався ІПР кожного нардепа з початку його роботи у Раді 8-го скликання, а також його внесок у 10 напрямів реформ. Індекс оновлюватиметься кожну сесію до парламентських виборів.

У верхній частині рейтингу неабияка конкуренція.

Наприклад, ІПР лідер рейтингу, депутат від БПП Івана Спориш - 96%: він проголосував за 228 прогресивних і 8 антиреформаторських законів. При цьому 100% означають, що депутат проголосував за всі 230 реформаторських законів і не підтримав жодну з 8 антиреформ.

На другому місці опинився нардеп зі Львова Микола Величкович «Народний фронт» з рейтингом — 96 %. Також в ТОП-10 потрапив народний депутат Ігор Васюник від партії «Народний Фронт».

А у розташувався на 10-му місці «фронтовика» Ігоря Гузя - 93%, він підтримав 220 реформаторських законів. І різницю між ними в 3 процентних пункти забезпечують тільки 8 законів, за які голосував Спориш, але які не підтримав Гузь.

Десятку лідерів об'єднує те, що всі вони - члени БПП або НФ і не дуже медійні, маловідомі широкій аудиторії депутати. Вони дисципліновані - дуже рідко пропускають засідання (максимум 6% прогулів) і справно голосують майже за всі законопроекти, які підтримуються коаліцією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: