У Львові навчатимуть культури поведінки на дорогах

1407400423_driving_stress
Фото: ілюстративне. Джерело: 1Gai

У Львові стартує масштабний інформаційно-просвітницький проект із безпеки руху, в межах якого ініціатори проведуть соціологічне дослідження, серію публічних дискусій про виклики та проблеми в дотриманні правил дорожнього руху, навчання та флешмоби серед школярів, тренінги для водіїв.

Стежити за перебігом кампанії можна за допомогою хештеґа #SafeRoadsLviv, передає прес-служба ЛМР.

За даними патрульної поліції Львова, у місті за півроку трапилось понад 4 тисячі ДТП, зокрема у 670-ти випадках постраждали люди, з них 69 – загинули. За цей же період поліція зафіксувала 104 ДТП за участі дітей. Статистика з 1 січня до 30 червня 2017 року показує, що правила дорожнього руху в місті найчастіше порушують громадяни у віці від 25 до 40 років.

Організатори сподіваються, що проект допоможе з’ясувати ставлення громадськості до дотримання правил дорожнього руху та причини їхнього порушення, а також посадити всіх ключових стейкхолдерів за круглий стіл, аби знайти спільні рішення проблем безпеки руху.

Важливою складовою проекту є навчання школярів та тренінги для водіїв громадського транспорту, що мають змінити культуру поведінки на дорозі.

«З кожним днем на дорогах Львова стає все більше транспортних засобів. Ми як компанія, що забезпечує людей автомобілями не можемо бути байдужими до безпеки наших клієнтів та інших учасників дорожнього руху. Підтримавши цей проект, ми хочемо зробити дороги безпечнішими і наголосити на тому, що уважність і взаємна повага важливі для цього. Від поведінки на дорозі залежить наше життя», – пояснив причини участі групи автомобільних компаній Aria Group у проекті її засновник Ярослав Хариш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: