У Львові з'являться лавочки з підігрівом

4
Фото: ілюстративне. Джерело: Кузня Львів

У Львові в мікрорайоні вул. Наукової облаштували коворкінг-зони, встановлюють сучасні зупинки та лавочки з підігрівом.

«Розумний мікрорайон Наукова» не припиняє дивувати своїх мешканців новаціями та цікавинками у найрізноманітніших галузях, передає прес-служба ЛМР.

«Громадські простори обладнані комплектами для відпочинку, де є шахові дошки. Вони антивандальні. Таких закуплено 8 комплектів, встановлюються лавочки. Вони поставлені 3 тижні тому. Встановлюються лавочки з підігрівом та освітленням. В лавці є спеціально встановлена стрічка і коли температура опускається нижче +3, то вмикається підігрів. Така зона буде на вул. Пулюя, 16 і на вул. Науковій, 90 для жінок з колясками, це було їхнє прохання», - розповів Андрій Шевців, радник міського голови Львова.

За його словами, було заявлено про 20 млн грн, які місто готове інвестувати у певний період часу. «Вже інвестовано 8 млн грн, з поліклінікою буде 11 млн грн. Залучено приватних коштів 1,5 млн грн. Багато проектів на стадії оголошення торгів, бо складні експертизи. Наприклад, на вул. Науковій, 29 виділено приміщення, зроблений проект, оголошені торги, але два рази експертиза повертала, бо ми застосували новітні матеріали і багато енергоощадних технологій. Ми б хотіли зреаліазувати дитячий клуб «Наукова», де буде автомобільний трек, фізика, хімія, автомобілебудування, є фахові колеги, які готові долучитись. Інший проект – стем-спейс – це лабораторія на вул. Науковій, 49, там є приміщення. Це була би базова площадка для навчання вчителів за системою освіти 3.0», - зазначив Андрій Шевців.

Додамо, «Розумний район» – це міська ініціатива, у межах якої один із мікрорайонів Львова обладнують цифровими, інноваційними сервісами. Проект «Наукова – розумний мікрорайон» передбачає:

  • оновлення, консолідацію та уніфікацію технічних ресурсів для забезпечення надійної роботи інформаційно-комунікаційної структури у межах мікрорайону;
  • створення єдиної системи безпеки;
  • впровадження інноваційних підходів до навчання та розвитку в освітніх та культурних закладах;
  • створення елементів спортивної та дитячої інфраструктури;
  • створення громадських просторів на основі принципу соціальної взаємодії теорії «нового урбанізму»;
  • проведення інформатизації об’єктів гуманітарної сфери мікрорайону;
  • оновлення світлофорних об’єктів;
  • реконструкцію об’єктів дорожньої інфраструктури;
  • «розумне» освітлення елементів громадського користування;
  • запровадження електронної медицини.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: