В РФ кажуть, що в українця Гриба немає проблем зі здоров’ям

d64bf3aa-ab26-46a2-8b97-a99660a4d675

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова надіслала Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини інформацію щодо дотримання прав громадянина України Павла Гриба.

Про це повідомили в прес-службі Уповноваженого з прав людини в Україні.

Тетяна Москалькова повідомляє, що після прибуття до СІЗО Росії Гриб пройшов медичний огляд і був взятий під диспансерний нагляд за наявними хронічними захворюваннями.

Крім того,  російський уповноважений зазначає, що 18 вересня Гриб пройшов обстеження в Краснодарській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги щодо наявності у нього тяжкого захворювання, яке могло б стати перепоною для тримання під вартою.

Читайте також: Павло Гриб повернувся у російське СІЗО

«Наразі загальний стан здоров’я Павла Гриба оцінюється лікарями-спеціалістами як задовільний, він перебуває під динамічним наглядом медичних працівників, отримує призначене лікування в амбулаторних умовах. Препарати для лікування йому надаються у відповідності до рекомендацій лікарів і наявних захворювань», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 серпня 19-річний Павло Гриб виїхав до Білорусі на зустріч із дівчиною-росіянкою, з якою до того спілкувався тільки через соцмережі, після чого, за словами батька, зник. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Пізніше стало відомо, що юнак перебуває в СІЗО в Краснодарському краї Росії, йому інкримінують вчинення злочину за статтею про тероризм.

13 вересня російські ЗМІ написали, що українець, згідно з рішенням суду в Краснодарі, заарештований до 17 жовтня. Адвокат хлопця сказав, що рішення було ухвалене заочно. 18 вересня батько Павла Гриба з посиланням на слова українського консула, який зустрічався з юнаком у СІЗО, сказав, що в того були висипи на тілі. Батько припустив, що причиною могло стати припинення вживання ліків, які хлопцеві через хворобу необхідні щоденно.

Адвокат Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська днями повідомила, що Європейський суд з прав людини зажадав від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я.

Представництво ЄС в Україні вимагає від влади Росії звільнити утримуваного під арештом українця Павла Гриба та інших громадян, затриманих незаконно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: