«Вітався з бойовиками як із рідними». Геращенко наполягає на зменшенні кількості росіян у Місії ОБСЄ

7f0fff3e636539e23f5fde6ed9b66221
фото: ТСН

Першого віце-спікера парламенту обурило козиряння спостерігача ОБСЄ перед бойовиками.

Козиряння спостерігача ОБСЄ перед бойовиками є порушенням етики, а не «необачністю». Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер Ради, представник України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко.

«ОБСЄ виправдовується за свого спостерігача, який як з рідними вітався з бойовиками, мовляв, це просто необачність. Звичайно, це ніяка не необачність, а позиція цього спостерігача. Українська сторона на ТКГ в Мінську, звичайно, вчергове зверне увагу на "необачного" спостерігача. Україна неодноразово звертала увагу на склад місії, наполягаючи на зменшенні там росіян», - наголосила вона.

За словами Геращенко, такі дії вже не дивують, адже іноді й координатори ОБСЄ в мінських групах займають дивні позиції.

«Наприклад, координатор ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фріш відмовився відвідати в Старобільському СІЗО росіянина Агєєва, заявивши, "що це б було політичне, а не гуманітарне відвідування"... Хоч мені це більше схоже на відверте небажання бачити очевидні речі - РФ є стороною конфлікту і її військові воюють в Україні, а силові структури повністю контролюють ОРДЛО», - вважає перший віце-спікер Ради.

Водночас Геращенко подякувала місії СММ ОБСЄ за їхню важливу, непросту, небезпечну роботу і запевнила, що «звичайно, ніколи не закриватимемо очі на факти порушень етики і принципів незалежного спостереження».

«І ми твердо стоятимемо на позиції, що росіян взагалі не може бути в миротворчій місії ООН», - резюмувала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: