Як соцмережі відреагували на скандал з ФК «Шахтар»

420256-1

Справжній скандал розгорівся після заяви Федерації футболу учасників АТО про те, що 25 листопада ФК «Шахтар» заборонив дітям учасників АТО вийти на поле у футболках з написом «Мій тато – Герой!».

Відтак полеміка розгорілася і в соцмережах.

Відомий телеведучий Майкл Щур написав: «Учні, продовжуємо наші #урокиманіпуляції. Сьогодні ми поговоримо про недоінформацію. Не звертайте увагу на назву газети. На хворобу «недоінформації» страждають усі ЗМІ. Навіть солідні. «Шахтар» заборонив одягати футболки дітям. Це неповна інформація. Бо футбольний клуб (навіть цей) не може нікому нічого заборонити. Заборонити може людина, яка працює в клубі. Наприклад, директор. Або власник. Або тренер. Але нам це ніхто не повідомляє.

Хто саме прийняв рішення, що ці футболки не ок – нам не повідомляють. І приховують за загальною фразою «Шахтар» заборонив. А це неправда. Бо заборонив не клуб, а конкретна людина, яка сказала «Хрін вам, а не «мій тато - герой»! Я не дозволю, щоб футболісти Шахтаря брали участь у цій вашій українсько-патріотичній дефіляді! Ні! Я не вважаю, що ті, хто воюють за Україну - герої!»

Отак і сказав. Напевно. Але хто це? Нам не повідомляють. Навмисно чи ні. Кінець уроку».

Натомість політолог Михайло Басараб так відреагував: «Федерація футболу учасників АТО таки пише, що «Шахтьор» Ахмєтова не лише відмовився від футболок «Мій тато - герой», а й шантажував, що не вийде на гру, якщо в таких футболках буде ще хтось. Вилупки.

Реванш триває. У ці роки Гудок намагається сильно не вимахуватися. Перечікує. Але, видать, і для нього є червоні лінії, через які він переступити не може. Його совість і серце не дозволяють. Назвати українських бійців героями – це вже, вибачте, занадто».

Не вибирали у висловах і коментатори на сторінці Фейсбук гендиректора ФК «Шахтар» Сергія Палкіна.

Нагадаємо, Федерації футболу учасників АТО поширила заяву про те, що гравці ФК «Шахтар» в ультимативній формі відмовилися виходити на поле, якщо на дітях будуть футболки «Мій тато –Герой». В ФК «Шахтар» всі звинувачення відкидають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: