Незаконне будівництво Керченського мосту потрібно терміново зупинити, - Омелян

im578x383-kk
Фото: Еспресо.TV

Будівництво Росією мосту через керченську протоку необхідно терміново зупинити.

Про це у вівторок заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян на Міжнародній конференції з морської безпеки в Києві, передає прес-служба відомства.

«Незаконне будівництво Керченського мосту потрібно терміново зупинити і це можливо лише під тиском міжнародних партнерів України та додаткових санкцій проти Росії як держави, проти компаній та фізичних осіб, які причетні до незаконного будівництва», - сказав він.

Міністр нагадав, що 24 травня Росія оголосила про обмеження параметрів для проходження суден, що слідують з Чорного в Азовське море і навпаки під аркою мосту через Керченську протоку.

«А це втрати експорту лише до США 1 млн тон українського металу щорічно!» – наголосив він.

Омелян зауважив, що через це будівництво значно погіршиться стан зернової логістики Азовського регіону, адже будуть введенні габаритні обмеження і суттєво здорожчає фрахт морських суден, які будуть відповідати габаритним вимогам пропуску через Керченську протоку.

Він повідомив, що 27 листопада порушив це питання у Генеральній асамблеї Міжнародної морської організації (ІМО).

Натомість, у Федеральному дорожньому агентстві РФ запевняють, що будівництво мосту через Керченську протоку, з Росії до окупованого нею Криму, завершено більше, ніж наполовину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: