Що пов’язує мера Садового і затриманого у Польщі політтехнолога Тимоховича

wp-content_2014_08_4305a7b0b4cfc0951a1b8781f1893b3d640000

Затриманий у Варшаві за підозрою у поширенні дитячої порнографії Пьотр Тимохович добре знайомий з мером Андрієм Садовим і доклав чимало зусиль для його перемоги на міських виборах. Принаймні про це свідчать численні інтерв’ю і дописи самого Тимоховича.

Нагадаємо, вчора українські ЗМІ повідомили про те, що 22 жовтня у Варшаві був затриманий відомий політтехнолог Пьотр Тимохович. Його підозрюють у зберіганні і поширенні дитячої порнографії. Слідство тривало два роки. Українські медіа звернули увагу на новину, скажімо так, не першої свіжості, з тієї причини, що Пьотр Тимохович свого часу тісно працював з мером Львова Андрієм Садовим, а також іншими українськими політиками. І саме собі політтехнолог приписує собі заслугу перемоги на виборах Андрія Івановича.

Натомість у партії «Самопоміч» після оприлюднення новини зробили заяву і заперечили будь-яку співпрацю з Тимоховчем.

«Партія Об'єднання «Самопоміч» ніколи не мала жодних стосунків з польським політичним експертом Пьотром Тимоховичем. Більше того, на відміну від інших партій, «Самопоміч» взагалі не практикує запрошення зовнішніх радників до виборчих кампаній. Дивує те, що ЗМІ, які поширювали цей фейк взагалі не звернулись за коментарем до «Самопомочі», аби дізнатись нашу позицію», - повідомили ZAXID.NET у прес-службі партії «Самопоміч».

Тим часом польські інформаційні ресурси аж рясніють інформацією про співпрацю Пьотра Тимоховича та Андрія Садового.

Отже, на низці польських ресурсів з вузькою спеціалізацією розміщене коротке порт-фоліо Пьотра Тимоховича.

«Пьотр Тимохович. Експерт із соціальних мереж, харизматичний діловий тренер, спеціаліст з комунікацій, консультант з іміджу та політичного маркетингу, перекладач, автор та пропагандист теоретичної дії. Радник, завдяки якому досягнули медіауспіху найпопулярніші політики Польщі. Творець таких постатей, як Станіслав Тимінський, Анджей Леппер, президент Ющенко, мер Львова Андрій Садовий, боксер і мер Києва Віталій Кличко, Януш Палікот, Лешек Міллер і багато інших, а також люди бізнесу, які завдяки йому досягнули і досягають ефектно успіху у Польщі та за кордоном. Співавтор і один з головних стратегів Помаранчевої революції в Україні. У Польщі концентрувався переважно на співпраці з банками і фірмами фармацевтичними, а також корпораціями, які ставили на нове визнання і здобуття ринку.  Теоретичний фізик і багаторічний дослідник суспільних наук, віднедавна мешкає у Флориді».

На польському інформаційному ресурсі menstream.pl у великій статті «Чи оплачується бути політиком?..» від 6 березня 2013 року Пьотр Тимохович розповів про своє перше знайомство з Андрієм Садовим.

«Дотримуючись кількох умов, не треба бути кимсь особливим, аби увійти у світ політики», – стверджує Пьотр Тимохович, фахівець з політичного маркетингу, який був творцем нового, не селянського образу Анджея Леппера напередодні виборів 2001 року.

Експерт демонструє простий приклад.

«Маю товариша, з яким щороку їздимо відірватися до Львова. Колись, сидячи в одному з ресторанів, підсів до нас молодий чоловік і сказав, що підслухав, чим ми займаємося. Зізнався, що з дитинства мріяв стати мером Львова», – розповів Пьотр Тимохович.

Наступного дня експерт запропонував незнайомцю навчання.

«Він платив за всю випивку, тому мені дошкуляли делікатні докори сумління, – сміється Тимохович. – Дуже швидко виявилося, що молодий мешканець Львова є надзвичайно здібним. – Тож вирішив провести експеримент і переконатися, чи протягом трьох місяців, бо саме стільки залишалося до виборів, можна створити з людини з вулиці мера міста. Я взяв свою команду з Польщі.

Результат? Коли з’явилися у пресі перші статті, всі сміялися з кандидата. За місяць до виборів мав підтримку 0,4%. А вже перед самим голосуванням – 43%. Остаточно виграв. Андрій Садовий, бо про нього мова, досі є мером Львова, вже другу каденцію».

А ось в інтерв’ю на сайті nto.pl від 2008 року Пьотр Тимохович так згадує про Андрія Садового.

«Андрій Садовий, український бізнесмен, запропонував, щоб я допоміг йому виграти вибори мера Львова. Стартував з 1% підтримки своєї кандидатури. Оскільки в Україні нема проблеми з безробіттям, оскільки там можна працевлаштовувати людей на дрібні ставки, реальною проблемою є звичайний брак коштів. Я порадив йому, аби запропонував людям впровадження системи обміну товару за товар, послуги за послугу. Ідею так підхопили, що Садовий став мером з 42-відсотковю підтримкою, а інші міста теж стали копіювати систему…», – розповів Тимохович.

У січні 2017 року на сайті wrealu24.pl з’явилася публікація Тимоховича – це відповідь відомому польському публіцисту і журналісту Войцеху Сумлінському, який назвав політтехнолога продуктом польських комуністичних спецслужб.

«Потім була співпраця не тільки зі штабом Тимінського, але дуже цікава підготовка президента Ющенка до виборів в Україні. Це моя ідея помаранчевого кольору спочатку виборів, а потім – революції… Незалежно я співпрацював з Андрієм Садовим, готуючи його до ролі мера Львова. Ми виграли і він є мером Львова вже третю каденцію. Потім я відповідав за приготування відомого боксера Віталія Кличка до функції мера Києва. Він є мером Києва»…

А ось 1 листопада у соцмережах з’явилося відкрите звернення мами Пьотра Тимоховича через його арешт, де жінка теж згадує про його роботу в Україні.

Ось що вона пише: «Любі знайомі незнайомі! Я переконана, що не вірите у це незвичне і підле звинувачення мого сина. Все його життя, кожна мить його життя є явною, її можна перевірити. Не завдав нікому жодної кривди! Навчання були і це його захоплення. Згадують тільки кількох політиків, а нічого не згадують про людей різних професій. А Україна? Два успішних роки роботи. Йому належала ідея назви «помаранчевої революції», в якій створив нову партію молодих, які досі є в парламенті, не кажучи вже про перемогу на виборах мера особи, яка знаходиться у гроні найвищої влади України…»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: