«Новий рік без снігу?»: синоптики розповіли, яку погоду чекати на свята

FDB0AF22-8EFF-458E-A546-84379713826C_cx8_cy0_cw92_w1023_r1_s

Новорічна температура буде нагадувати нинішню, коли йде напівдощ-напівсніг.

Перед Новим Роком на українців чекає похолодання та невеликий сніг, однак святкові дні будуть переважно безсніжними. Про це повідомила завідувач відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, передає «Радіо Свобода».

За словами професорки, новорічна температура буде нагадувати нинішню, «коли сніг йде, але його з’їдає дощ».

«Перед Новим роком буде різке зниження температури, до того ж неодноразове. На Новий рік буде нестійкість погодних умов – від холоду до тепла. Сніг випаде трохи раніше, але його не повинно бути багато. Погодні умови на Новий рік будуть не дуже зимові, не такі, що можна, скажімо, на лижах кататися. Ні, такого ще не буде», – переконана Мартазінова.

Вона також детальніше розповіла про погоду на грудень. Так, перша декада місяця буде значно холоднішою за всі наступні. Натомість у середині місяця варто чекати потепління і навіть плюсових температур. Загалом же сильних опадів у грудні очікувати не варто.

Водночас, у січні та лютому погода також не буде багатою на опади. «За нашими прогнозами, ні в січні, ні у лютому ми не спостерігаємо сильних морозів, водночас хвиля холоду почнеться з 5 січня», – додала Вазіра Мартазінова.

Крім того, метеорологи запевняють, що температура цієї зими буде у межах або й вище норми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: