РФ: З наступного року російські поїзди не їздитимуть по Україні

51423F0A-010D-47BD-A41B-7CECCD0991C2_cx0_cy5_cw0_w1023_r1_s

Міністр транспорту РФ Максим Соколов заявив, що до кінця 2017 року рух усіх російських поїздів переведуть на нову залізничну лінію в обхід України.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За словами Соколова, до кінця року новим напрямком курсуватимуть 62 пари пасажирських і 30 пар вантажних потягів.

Він також додав, що нова залізниця довжиною 137 кілометрів повністю проходить по території Росії – по Воронезькій і Ростовській областях.

Видання повідомляє, що минулого року Україна  запустила перший потяг, який прямував в обхід Росії маршрутом «нового Шовкового шляху» – до Казахстану.

Раніше в ПАТ «Укрзалізниця» повідомляли, що підприємство не планує припиняти пасажирське залізничне сполучення з Росією.

За даними «Укрзалізниці», з початку року, використовуючи залізницю, з України до Росії поїхали 347,4 тисячі пасажирів. При цьому середня кількість пасажирів за добу у Росію зменшилась майже на 18% у порівнянні з 2016.

В свою чергу ВАТ «Федеральна пасажирська компанія» (дочірнє товариство РЖД) з 14 грудня 2014 року на рік скасувало свої потяги до України та ще декількох країн СНД через «низьку рентабельністю» – і так і не поновили залізничне сполучення.

А з 25 жовтня 2015 року було припинено й авіасполучення між Україною та Росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: